diumenge, 18 de novembre del 2007

Xavier Vendrell: "Puigcercós serà el pròxim candidat, el 2010 o el 2014"
AVUI: ¿La convocatòria d'un referèndum serà la condició d'ERC per formar el pròxim govern, com volen els crítics?

XV: Ja sé que els ofèn que ho digui, però això és una mica infantil. El 2010, quants escons tindrà ERC? Amb quina força podrem negociar? Si tenim 40 escons hi estic d'acord. Però, i si en tenim 15? No podem repartir-nos la pell de l'ós abans d'haver-lo mort.

[...]

AVUI: També hi ha obert un altre debat. ¿Vostè creu que Joan Puigcercós hauria de ser el pròxim candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat?

XV: Joan Puigcercós serà el pròxim candidat d'ERC a la Generalitat. El que no sé és si ho serà el 2010 o el 2014, però serà el pròxim candidat. Això ho discutirem després de les eleccions espanyoles.

Així doncs tenim que no podem parlar del referèndum del 2014 perquè no sabem quants escons tindrà ERC, però si que podem afirmar amb total rotunditat que Puigcercós serà el pròxim candidat al 2010 o al 2014.

Xavier Vendrell, el primer polític quàntic català. La física quàntica és aquell tros de la física que diu que no sabem on estan les coses perquè podrien estar en dos llocs a la vegada.

I, ara, la frase més tonta de l'entrevista:

Molta gent sap que amb la independència viuríem millor, però s'estima Espanya. Hi ha d'haver gent que estimant Espanya voti independència. El procés és complex i per això hem estat un any ajustant el ritme

Sembla talment una altra situació quàntica. Com es pot estimar España i voler la independència? Solució al problema: ajustant el ritme.

La meva mare va fer el mateix l'altre dia: no sabíem si havíem de sortir per la sortida 9 de la ronda i vam ajustar el ritme del cotxe. Ens vam passar de sortida, perquè ajustar el ritme no ens va servir per saber si havíem de sortir o no, però és igual! La qüestió és que vam fer el que diu el llibre de l'autoescola de'n Xavier Vendrell pel bon polític conductor quàntic:

A la vista de la señal, como procederá si no sabe donde va?

a) Consultaré las bases

b) Ajustaré el ritmo

c) Echaré el actual líder conductor y pondré a Juan Puigcercós

d)Todas las anteriores són correctas, y las posteriores también