divendres, 18 de gener del 2008

Chacón anuncia que el 2007 la vivenda va pujar igual que l'IPC | El Periódico de Catalunya | Economia
La construcció de pisos protegits es comença a animar, amb una alça de l'1,5%

Aquí tenim la primera versió de la notícia. És la Chacón que ens diu: "tot va bé, els pisos no pujaran més de preu, i a més, cada dia hi ha més pisos protegits". Aquí podeu llegir perquè hi ha més pisos protegits.

El preu de la vivenda lliure va créixer un 4,8% el 2007, davant de l'augment del 9,1% el 2006 | El Periódico de Catalunya | Economia

Segona versió de la notícia, també de El Periódico amb un toc d'alegria constitucional que podem resumir en: "els pisos han pujat la meitat que l'any passat!". I tothom es rebolca d'alegria. No hi ha res com llegir El Periódico per creure que tot va bé quan manen els socialistes.

Los pisos se encarecieron en 2007 un 4,8%, seis décimas sobre el IPC- Lavanguardia.es - Noticias, actualidad, última hora en Cataluña y España
Los precios suben en Catalunya un 5,8% y Barcelona es la cuarta ciudad más cara, con el metro cuadrado a 3.819,7 euros

I ara, la tercera versió de La Vanguardia que resumeixo en: "nens, els socialistes us prenen el pèl amb l'arrodoniment, i a més, a Catalunya encara pugen més de preu".

Que jo no sé de números, però si l'IPC sempre és més alt a Catalunya i els pisos també pugen més, al final els catalans sortirem disparats d'aquesta España Constitucional que demana repartir solidàriament els impostos però no els preus. Jo crec que pròximament veurem els españols intentar amagar l'IPC català igual que fan amb les balances fiscals.

[editat] Aquest és el text del primer enllaç:

La ministra de Vivenda, Carme Chacón, va avançar ahir que el preu de la vivenda nova lliure va pujar l'any passat per sota del 5%. No va precisar el percentatge exacte, però el va situar "al voltant" de l'IPC, que va ser del 4,2%.

És a dir, la Chacón sap el percentatge, no el diu i El Periódico titula "els pisos pugen igual que l'IPC". Es pensen que som tontos la Chacón i El Periódico?

2 comments:

Anònim ha dit...

Per cert, algú em podria explicar com de sobte s´ha eliminat habitatge per un barbarisme com "vivenda"?

Anònim ha dit...

de sobte?
El Periodico i TV3 fa temps que estan de croada per substituir el mot habitatge per "vivienda". Els deus fer sentir més internacionals. Internacionals espanyols, òbviament.