dilluns, 4 de febrer del 2008

Rajoy rechaza la propuesta de Chaves y reitera que la prioritad es el castellano

Torno a citar la mateixa notícia perquè em sembla brutal el que diu Mariano Rajoy.

El líder del PP, Mariano Rajoy, cree que la medida del programa del PSOE-A para incluir el catalán, el euskera y el gallego en las escuelas de idiomas andaluzas "no tiene ningún sentido, la prioridad es conocer el castellano que es la segunda lengua del mundo y también el inglés que es la primera".

Per Rajoy no té cap sentit que els españols estudiïn les llengües españoles que no són el Castellà.

Per Rajoy té més sentit que els españols sàpiguen una llengua no española com l'Anglès que una del propi Estat com el Català.

Añadió que España es el único país del mundo donde no se puede elegir el modelo en el que quieran que su hijo pueda estudiar.

El problema és vostè mateix senyor Rajoy que no deixa estudiar Català.

"Hoy hay un mundo muy abierto donde ya competimos con China que tiene 1.400 millones de habitantes y con la India con mil. Nosotros tenemos pocas materias primas, tenemos que competir con personas, con gente bien formada y por eso la educación es una prioridad y también la formación".

En aquesta frase Rajoy ens està dient que les persones que saben parlar Català tenen menys formació que les que no en saben.

Hem de competir amb gent ben formada i per això ningú ha de perdre el temps estudiant Català.

L'educació és una prioritat, estudiar Català no és educació.

Javier Arenas: "Que lo retire porque lo que está en riesgo es que, a través del castellano, tengamos los mismos derechos todos los españoles y también está en riesgo que muchos hijos y nietos de andaluces puedan estudiar en Catalunya en la lengua de la que se sienten orgullosos que es el castellano".

L'orgull. Ara ja hem arribat a bon port. No és qüestió d'educació o llibertat. El tema que està en joc és l'orgull de ser españols. Quan un español diu "setze jutges d'un jutjat" es torna menys español. S'ha d'impedir a tota costa que un español pugui parlar en Català. Viure a Catalunya no és excusa per parlar-lo.

[Javier Arenas] Subrayó que estos días ha llegado a pensar que Chaves "ha perdido el norte y estaba pensando que se presentaba a las elecciones en Catalunya y no en Andalucía". "También he llegado a pensar que el programa electoral de Chaves lo habían hecho los asesores de Montilla o de Maragall. Si no, no tiene explicación", concluyó Arenas.

Cap español en ple us de les seves facultats mentals acceptaria estudiar Català sense sentir-se coaccionat. L'única explicació que alguns andalusos vulguin estudiar Català és que un nacionalista com Montilla els obligui.

Rajoy, en un acto público en Algeciras (Cádiz), señaló que hay que ser "sensatos y jugar a decir la verdad"

Gràcies a tu Rajoy. Gràcies per dir la veritat del que penses enlloc de fer veure que obligar a tothom a parlar en Castellà és defensar la llibertat.

Per cert, Gallardón també va voler ensenyar Català, però el van aturar.