dimarts, 11 de març del 2008

ABC.es: nacional - politica - «Zapatero wins», artículo de Pérez-Maura en el Wall Street Journal
Beyond all the smiles on Sunday, the picture from Spain is that of a broken country. One in which Mr. Zapatero's victory is cemented by the Catalan Socialist Party whose loyalties to Spain as a whole are conflicted and whose grasp on power will only be possible as long as it retains the support of Catalan separatists. A country whose current and future government doesn't dare stand up to Basque separatism.

Carai el Wall Street Journal (o carai el director adjunt de l'ABC que publica al WSJ).

Sembla mentida que ho vegin tan desmembrat quan la nostra visió és que perden els partits nacionalistes i ZP s'emporta els seus vots i en fa el que vol.

Aquest article sembla talment escrit des de Madrid (on es creuen que ells són españols). Són la España Casposa que viu d'enfrontar-se tot el sant dia amb la resta d'españols. La España Casposa que no pot acceptar una OPA a Endesa.

Zapatero és la Nova España, la España Plural (que vol dir que fins i tot bascos i catalans poden ser españols).

Una España nascuda amb el "si tu no vas, ellos vuelven". Qui torna? Els que no accepten que bascos i catalans puguin ser españols. Com el que escriu aquest article, "Spain is a broken country" diu.

Els ciutadans no fem política. Els ciutadans votem. Els ciutadans catalans que van votar a CiU no volien unes lleis de política lingüística, eren els polítics que les feien. Què passarà quan Zapatero segueixi el seu projecte polític español amb vots que antigament tenien els que feien polítiques de país?