dilluns, 10 de març del 2008

ERC, gran perjudicado
Carod (ERC) reconoce los «malos resultados» y advierte al PSC de su «responsabilidad enorme»

Aquest seria per mi el titular de la nit d'eleccions. No perquè ERC hagi passat de 8 a 3 diputats, sinó perquè és el més inteŀligent que he sentit aquesta nit.

És veritat que els catalans d'esquerres han escollit el PSC i no ERC per defensar Catalunya. I així ho vaig palpar en un míting. No vol dir que el PSC sigui capaç d'aconseguir més coses amb els 4 diputats que ha guanyat que el que podria aconseguir ERC. Però com ha dit el Carod, ara li toca jugar al PSC. I no sé pas què farà CiU amb els seus 11.

En el fons jo penso que aquests resultats són herència de l'Estatut. Si CiU, ERC i ICV haguessin sabut anar junts, ara no tindria el pastís tan gran el PSC.

El PSC aportava 21 dels 164 diputats el 2004, i avui aporta 25 dels 169. És a dir, 4 dels 5 que ha guanyat el PSOE els ha guanyat el PSC.

I ara un tema més preocupant. El PP al 2000 va tenir 10,3M vots i 183 diputats. Al 2004, 9,7M vots i 148 diputats. Al 2008, 10,2M vots i 153 diputats. I el PP d'avui està infinitament més anat de l'olla que mai. I n'està per convicció i sense complexes. Jo no sé què pot fer un partit que per més que s'extremi no perd vots. Jo, el mite de les dues espanyes el veig molt present. No sé què faran al PP, però si jo fos votant estaria hiper-enfurismat. Perquè, siguem sincers, el Zapatero no és de fiar.

El triunfo del PSOE confirma su carácter etnicista

Si et creus això, que ve a dir que el PSOE és anti-español, hi ha alguna cosa que t'obliga a aixecar-te. M'enteneu oi?

I ja estan mig-aixecats. Què passarà amb aquell tribunal que porta un any bloquejat perquè el PP li dóna la gana? I li dóna la gana perquè ha de jutjar l'Estatut de Catalunya. I ha de jutjar l'Estatut perquè el PP no l'accepta. I no l'accepta encara que està aprovat al Congrés i en un Referèndum popular. No estem parlant de seleccions esportives eh!

I una altra cosa que no s'entén és que EAJ-PNV amb 303.246 vots tingui 6 diputats, ERC amb 296.476 en tingui 3, i UPD amb 303.533 només 1. Que jo estic a favor de la proporcionalitat i l'entenc. Però entre una cosa i l'altre, tot plegat ho veig molt problemàtic.

I aquí s'acaba la retransmissió d'una cosa que no faig normalment, que és opinar.

I ara deixeu-me escriure la frase (més típica d'aquest bloc) que tenia escrita d'abans que sabés cap sondeig o resultat:

"Visca, ha guanyat l'España Plural!"

Era una frase fantàstica. Preparada per qualsevol resultat. Si guanyava el PP (cosa que els del PSOE ens han volgut fer creure que podia passar), servia per dir que l'España Plural és que governi la pluralitat del PSOE, és a dir, el PP.

Si guanyava el PSOE guanyava l'España Plural perquè ells són l'España Plural.

I si guanyaven punts els no-españols (PNB, CiU, ERC, gallecs i tota la pesca), llavors havia guanyat l'España Plural perquè "Plural" és un eufemisme de no-español!