dilluns, 16 d’abril del 2007

El comentari de kapde m'ha fet pensar: i els de IESE què demanaven quan es van reunir? Fixem-nos amb el lèxic uilitzat:

La sociedad civil y el empresariado exigen una nueva etapa en El Prat

La sociedad reclama que El Prat sea la locomotora de Catalunya

acto convocado para defender el futuro de El Prat.

El aeropuerto de Barcelona: Infraestructura clave para el futuro de la economía catalana

Pedro Nueno, profesor del IESE, expondrá su visión del aeropuerto de El Prat desde la perspectiva del usuario,


L'article també diu paraules descartades per l'acte:

dejar claro el hartazgo de la sociedad catalana hacia un modelo de gestión centralizado.

declaración en favor de mayor transparencia.

3 comments:

kapde ha dit...

No volia pas posar-me seriós. Per això ja hi ha en Tremosa o algú menys patriota, en cas que s'hagi de treure un opinador a la TVE3.

Però posats a posar-nos trascendents...Analitzem el què demanen:

- Estar clar que volen una locomotora, ja que estan sensibilitzats amb el tema RENFE, supos. Amb això deuen voler dir que és raonable que s'hi pugui arribar en tren, a la nova terminal.

Això té un gran significat ja que vol dir que s'estan tornant esquerranosos perquè defensen causes que no els afecten, perquè ells mai agafen el tren. Ja ho diuen que les properes revolucions les faran les classes emprenedores.

- La nova etapa deu voler dir més potència als altaveus de megafonia. Perquè de tan soroll en sentir tota l'estona missatges trilingües quan van a pidolar a la capital de la metròpoli han tingut serioses pèrdues d'audició, que també els impedeixen sentir quan es riuen d'ells quan giren cua cap al "Noreste".

- Quant a transparència: demanen claríssimament que no escatimin en el disseny de la nova terminal i que gastin en vidre perquè si més no quedi maco.

- Renegar del centralisme demostra que la seva deriva nacionalista els fa caure en el victimisme i l'aldeanisme propis de la plebs, cosa indigna d'afectes d'Escribà de Balaguer, que sabia molt bé que el centre no és ni a Barbastre, ni a Barcelona ni Madrid, sinó al Vaticà.

Ens aliarem per fi amb qui té el poder?

Amb això vull demostrar que si no sabem ben bé el que es demana -com ara demanar una Països Catalans sens definir-ne els termes constitucionals- es crea confusió i això pot acabar una mica com aquell acudit de mal gust en què un negre demana al geni de la llàntia ser blanc, tenir molta auia i veure tot lo dia panderos de mosses maques. I -va- i el geni el converteix en lavabo...

Salutacions

mai9 ha dit...

home, jo anava més enfocat a donar a entendre que les paraules que fan servir són argumentacions genèriques que tan es podrien fer servir per defensar una cosa com una altra. Per exemple, diu "acto para defender el futuro del Prat". Això no vol dir res. El Prat té futur el porti AENA o el porti El Corte Inglés, el tema és si és que sigui com nosaltres creiem que ha de ser.

mai9 ha dit...

I que sigui com nosaltres volem que sigui, i no com ells ens diuen que serà, és un tema identitari de tres parells de collons.