divendres, 1 de juny del 2007

Portabella només tornaria a l'Ajuntament per facilitar la "governabilitat"
Segons el seu criteri, el "canvi de model" ha d'incloure "un gir" catalanista per convertir la llengua catalana en element de cohesió de la ciutat.

[...]

Segons Portabella, "hi ha una dificultat que tot allò que surt de Catalunya" i ha de ser negociat o decidit conjuntament amb l'Estat "tiri endavant". En aquest sentit, ha posat com a exemples concrets la Carta Municipal, la justícia de proximitat i "reivindicacions històriques com l'aeroport, Rodalies de Renfe o el castell de Montjuïc".

Hereu adverteix a ERC que el 16 juny marcarà "un abans i un després"
Jordi Hereu, ha assegurat que encara que el PSC no ha plantejat un "ara o mai" a ERC per poder reeditar el tripartit, ha dit que "és evident" que el 16 de juny, data en què es constitueix la corporació, "marcarà un abans i un després"

O sigui, no és un "ara o mai", però és un "abans i un després". En fi, poques ganes té l'Hereu de parlar "clar i que s'entengui". Deu estar "enfadat o disgustat" de veure que un altre partit decideix el seu futur sense la seva aprovació.

No m'agrada com Hereu espera una actitud de supeditació de tothom a ell. Recordo unes declaracions en un míting on deia que votar a ERC o ICV era llançar el vot perquè tothom sap que el programa que s'aplicarà realment és el del PSC. Tampoc em va agradar quan deia que era una estratègia electoral que uns veïns volguessin manifestar-se en contra la massificació de botigues de roba xinesa a l'Eixample. I aquestes dues coses tenen també el mateix sabor de quan al principi de tot de ser alcalde va dir que el seu objectiu era que la gent el conegués. Veieu el regust que no m'agrada gens, oi?

I tampoc em va agradar (ho vaig saber ahir) que van enviar al Portabella a no sé on, i l'Hereu va aprofitar per presentar el Bicing, quan aquest va ser un projecte dissenyat per Portabella. Només amb això entenc perfectament que ERC no vulgui ajudar a Hereu el Magnànim.