dimarts, 4 de setembre del 2007

Nación Española
Que nadie olvide las crueldades del siglo XX. En esta hora crucial cualquier intento para deshacer la unidad estructural de la nación española significa causar un daño irreparable a esa civilización occidental que los europeos crearan.

Paraules de Luis Suárez Fernández, un de la Real Academia Española.

Aix, m'he quedat commocionat. Qualsevol intent per desfer la Unidad de Destino en lo Universal (també dita per la gent pobra d'esperit com Estado Español) és un dany irreparable a la civilització occidental que arrenca directament en l'Imperi Romà!

Mare meva, feia molt de temps que no tenia tanta responsabilitat sobre les meves espatlles.

I aquí tenim dues versions de la història. La del senyor de la Real Academia Española, que diu que Pere IV va demanar compartir les avantatges de ser español, i la de la wikipedia que diu que els monarques castellans van envair València i Aragó. Mmmmmm.... Hi ha com un matís entre les dues versions, oi?

Privilegios muy importantes consiguieron aquellos súbditos de los monarcas castellanos. Se explica bien que el mencionado Pedro IV se dirigiera a su yerno, el Rey Juan I, pidiéndole compartir tales ventajas con valencianos y catalanes, pues, a fin de cuentas, todos eran «españoles».

Peter IV of Aragon - Wikipedia, the free encyclopedia
At a cortes celebrated at Barcelona, Vilafranca del Penedès, y Cervera in 1358–1359, Peter instituted the Generalitat. Castile had recently invaded Aragon and Valencia and the cortes decided to streamline the government by designating a dozen deputies to oversee the fiscal and material policies of the Crown.