divendres, 9 de novembre del 2007

El Govern replica a Montilla que no pot fer més per Catalunya

Exacte, España ja no pot fer més per Catalunya. Ara toca aixecar-se i caminar. Allons enfants de la Patrie, le jour de la honte est arrivé!

Per cert, vols dir que ells no poden publicar les balances fiscals? Vols dir que ells no poden tornar-nos els papers de Salamanca? Vols dir que ells no poden crear l'Agència Tributària Catalana?

La vicepresidenta salió con contundencia a defender la gestión del Gobierno central en Catalunya para subrayar que ha puesto toda su "atención" en ayudar a la sociedad catalana, en dar respuesta a un país "moderno y abierto", en "acompañar a esta sociedad para que explote sus capacidades", en apostar por que "desarrolle su Estatut".

Així que la De La Vega "aposta perquè desenvolupem el nostre Estatut"? Què tal si hi posen una mica de la seva part?

Senyora De La Vega, sàpiga que l'única manera que nosaltres desenvolupem el nostre Estatut és amb un referèndum, m'entén oi?

En la Moncloa, el reproche y el malestar con el dirigente catalán era unánime por varios motivos y, para empezar, porque se considera que si bien se han cometido errores con las obras del AVE, Zapatero se ha jugado la cara esta legislatura por Catalunya.

Desagraïts que som els catalans. Sento vergonya de mi mateix quan llegeixo el que pensen de nosaltres a La Moncloa.

El Zapatero podia haver prescindit completament dels catalans com prescindeix dels portuguesos, i no només no ha prescindit sinó que s'ha jugat la cara per aprovar 17 nous Estatuts d'Autonomia, un dels quals era el nostre. I a sobre, el President d'aquesta comunitat (autònoma quan li convé) té els catalunguis d'anar a La Capital a dir que ells no se senten còmodes en l'España Plural.

Si jo fos el Zapatero prometria molt més que el 0,7% de solidaridad interterritorial entre todos los españoles. Ja m'enteneu.

De todos modos, el Gobierno respira porque el aviso de un posible "adéu, Espanya!" que hizo el president Montilla llega cuando el debate sobre el Estatut está cerrado.

Això em fa particularment gràcia. Aquests españols no s'adonen que tancada la porta de l'Estatut, els catalans buscarem altres portes perquè no ens putegin. (i ara amb veu sinistre) I els españols preferiran no haver-nos destruït l'Estatut!

I per últim un tros de comentari de la mateixa notícia, que com diu Lluís Foix, diu en veu alta el que molts pensem:

Vol dir que estem en contra de l'Estat Espanyol, un estat espanyol que s'endú els nostres diners a canvi de res, que maltracta la nostra llengua i cultura, que no respecta el nostre magre autogovern, i que en definitiva ens menysprea. Els espanyols poden ser bellíssimes persones (o no, com a tot arreu), però el seu govern ens maltracta i el pertànyer al seu estat és el pitjor per a Catalunya.

Per cert, que bonic és anar fent bullir l'olla independentista de la mà del que diuen els españols. Els catalans, discrets com ens agrada ser, sempre podrem dir: "és que jo no era independentista, però clar, els españols no ens tracten bé. No ens tracten com ens mereixem. I és una pena perquè els vam ensenyar la bandera del rigor moltes vegades."