dimecres, 27 de febrer del 2008

Zapatero no preveu un pacte amb CiU i el descarta amb ERC
José Luís Rodríguez Zapatero ha dit que no preveia cap pacte postelectoral amb CiU i que el descartava totalment amb Esquerra. Això, si més no, va dir ahir al vespre en una entrevista a La Sexta. En canvi, va manifestar que voldria entendre's parlamentàriament amb el PNB i que obria la porta a una coŀlaboració amb Esquerra Unida.

L'Avenç - Entrevista a Pasqual Maragall (Maig 2007)
El gener del 2004 es va filtrar que Carod-Rovira s’havia entrevistat, essent conseller en cap, amb ETA. Quina va ser la seva reacció?
La meva reacció va ser treure-li les competències que havia exercit malament. I hi va haver la reacció de Madrid, que va ser molt forta. El PSOE encara no governava, i possiblement no hauria arribat a governar si la reacció no hagués estat fulminant, superior a la que jo havia inicialment previst. És veritat, doncs, que va haver-hi una pressió molt forta de Madrid perquè la reacció fos més contundent, i és veritat que jo vaig accedir-hi. Però no me’n penedeixo.

Tenim que Zapatero va forçar a Maragall a fer fora el Carod-Rovira. Després va forçar a Maragall a dimitir. I ara Zapatero en té prou amb els vots "optimistes" del PSC per seguir endavant.

Espero que la democràcia li pari els peus a Zapatero igual que li va parar a Aznar. (continua)