diumenge, 17 de desembre del 2006

Madrid vetarà el centre als cotxes vells

És interessant veure com es reacciona davant del mateix problema: les ciutats i la contaminació.

Llegeixo:

  • a Londres han posat un peatge, que és la millor solució. Una solució clara, meridiana, efectiva i que no mareja la perdiu.

  • a Roma deixen circular els cotxes en dies alternatius. Solució tipus spaghetti que serveix per embolicar-ho tot, afegir-hi salsa i veure com el problema creix.

  • a Paris volen limitar la velocitat a 30km/h. Solució catòlica decadent que consisteix en creure que som tots iguals i que el problema és de tots i que, per tant, les mesures han d'afectar a tothom. Les decisions les prenen un grup de paios que messiànicament baixen de la muntanya i diuen "s'ha de fer això". En resum, una no-solució que serveix perquè tothom estigui enfadat i el problema sembli que ja no existeixi. Aquest principi també el van fer servir quan van decidir que a les escoles no s'hi podria anar amb símbols religiosos.

  • a Madrid no deixaran circular els cotxes antics. Solució estil "señorito madrileño" que consisteix en que donin pel sac a la resta, mentre jo i els meus amics seguim fent el mateix.

  • la solució catalana. Consisteix en fer la festa del dia sense cotxes on l'ajuntament penja banderoles explicant que les bones persones no van en cotxe, i en tallar la diagonal perquè les associacions de ciclistes facin tallers de reparació de bicicletes. La resta de l'any els usuaris del transport públic no només són bones persones sinó que són màrtirs a la causa (metros hiper-saturats, trens espatllats i autobusos-tortuga). La segona part consisteix en que 4 experts surten a TV3 i diuen que a França i Alemanya ja fa temps que ho fan de no se quina manera i que la solució és fer-ho com ho fan ells i que ja anem retrassats i a veure els polítics quan apliquen el que a Europa ja fa temps que fan.
  • 3 comments:

    Anònim ha dit...

    a Mèxic Ciutat un dia circulen les matricules pars i l'altre les impars.

    Quasi tothom te 2 cotxes un par i l'altre impar...

    mai9 ha dit...

    això mateix volia dir amb "afegir salsa i veure com el problema creix".

    de mèxic encara no en sé prou per saber quina mentalitat s'amaga darrera les decisions, encara que llegeixo un bloc molt interessant d'un que està a mèxic ;)

    Anònim ha dit...

    la ciutat de Mèxic ciutat és una Kaos.
    és una megalopolis de més de 10 milions d'habitants.
    Hi ha bastanta pobresa i en proporció a la població bastanta violència/delinquencia.

    Un 10% són 1milió de persones o més.

    No són tots així però d'alguna manera la pobresa extrema porta a la delinquencia.

    De gracios tenen els Taxis que tot són escarbats/beatels dels vells de color verd.

    http://www.taxi-mexico.com/

    La política que apliquen la majoria de les ciutats és la que convé als lobys del automovils i petroleres.