dimecres, 23 de maig del 2007

El PP valora negativament que s'ensenyi català als immigrants
demanà que els recursos que ara es destinen al foment de la llengua es dediquin a altres formes d'integració. En concret es va referir a una possible discriminació per part d'un home musulmà, que va dir "podria discriminar una dona i en canvi parlar molt bé el català".

"fomentar la immigració hispana [...] en altres immigrants la cultura i costums ja no són només diferents dels nostres, sinó clarament contradictoris"

De l'odi als estrangers se'n diu xenofòbia. I de la política fonamentada en la utilització de mètodes emotius i irracionals per a estimular els sentiments dels governats cap a l'acceptació de programes d'acció impracticables i fal·laciosos se'n diu demagògia. Jo diria que fa demagògia amb el musulmà que parla català i pega a la dona.

També voldria citar una frase de la carta de propaganda electoral: "Com a candidat a l'Ajuntament vull explicar-te les meves propostes per fer de Barcelona una ciutat més humana. [...] Amb una immigració legal, que respecti els nostres costums i compleixi la llei.", i cito també el que diu l'article:

Alberto Fernández Díaz, es preguntava ahir perquè el 32% dels recursos que des de Generalitat i des de l'Estat s'aporten a l'ajuntament de Barcelona per a polítiques d'immigració van a cursos de català. Pel líder del PP és molt més important respectar "costums i valors" dels autòctons, que no pas la llengua

És a dir, el dia de la carta volia que els immigrants respectessin els nostres costums, i el dia que parla diu que nosaltres hem de respectar els costums dels immigrants.

Que a més, fa gràcia perquè fa servir les mateixes paraules: "respectar" i "costums". Si fos el seu assessor li diria que si ha de mentir, com a mínim que faci servir paraules diferents.

1 comments:

trena ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.