dimarts, 15 de maig del 2007

Els del PP podran dir el que vulguin, però en aquestes eleccions municipals estan fent servir moltíssim més el Castellà, i això només té un motiu: el Partido de la Ciutadania.

I, això, entenc que vol dir que en aquestes eleccions, el PP no està disposat a perdre els vots dels pro-castellà i anti-català a un partit que es diuen d'esquerres però que no són ni de dretes ni d'esquerres.

I si Ciutadans no aconsegueix representació (cosa que no m'estranyaria perquè en un ajuntament és més difícil agitar l'anti-català), podran tornar a dir que els del Rivera no tenen continuitat i que ells són els únics que defensen el bilingüisme i, etc, etc.

És curiós perquè moltes vegades he vist el Piqué intentant guanyar antics votants de Pujol, i ara, intentaran que no els prenguin vots per l'altre costat. Sort que en Piqué va néixer per defensar causes oposades mantenint una aparença seriosa i profunda.

De totes maneres, si Ciutadanos* segueix viu, als catalans ens pot anar la mar de bé, perquè ells no tenen complexos a l'hora de ser obertament anti-catalans. I això ens pot servir per adonar-nos que si volem ser catalans, no n'hi ha prou en pagar impostos solidaris a Madrid, sinó que hem de tenir algú que defensi els nostres interessos. I l'Estado Español, com hem vist vàries vegades, no defensa els nostres interessos, i a sobre ens cobra per un servei que no dóna.

* Si som bilingües n'hem de ser del tot.