dimecres, 13 de juny del 2007

Carod: "No se precisa más castellano en la escuela, sino más atención al catalán"
El vicepresidente de la Generalitat, Josep Lluís Carod Rovira, confirmó ayer que la tercera hora semanal de castellano no se aplicará de forma generalizada en todas las escuelas. Serán los centros los que la implanten, según su realidad sociolingüística. Para Carod Rovira, "no existe justificación" para incrementar la docencia en castellano. "Si hay una lengua con necesidad de atención es el catalán", dijo.


Els alumnes de primària usaran el castellà en àrees no lingüístiques
Els alumnes de 6 a 11 anys de les escoles catalanes públiques i concertades rebran, a partir del curs que ve, continguts d'assignatures no lingüístiques en castellà per complir el decret del Ministeri d'Educació que regula les ensenyances mínimes en aquesta etapa i que exigeix que es cursi un mínim de tres hores de matèria setmanal de castellà o en aquesta llengua, una més de les que s'imparteixen actualment.

Catalans, tots a passar per l'aro. I m'és igual a qui voteu. El vostre futur el decideixo jo des de Madrid. Viva España.

Zapatero

I mireu què diu el PP sobre el decret. S'acaba d'aprovar que es faran més hores de Castellà i ells no en tenen prou.

La diputada Carina Mejías consideró "importantísimo" reforzar el catellano. "Es un error [no hacerlo] que pagaremos muy caro".