dimarts, 26 de juny del 2007

Els blocs de VilaWeb - MÉSVilaWeb
Dels quinze regidors que formen part del govern municipal, amb l'alcalde, Joan Antoni Baron, inclòs, nou d'ells tenen bloc. Una prova més d'aquella teoria meva segons la qual Mataró és la ciutat del país amb més blocaires per metre quadrat. Un escàndol.

Certament, un escàndol. Els blocs d'aquesta gent parlen de llibres, art, el Barça o l'Arare. Només n'hi ha tres (dels nou, que en total són quinze) que parlin de política.

El polític del segle 21 ha de saber quan val un cafè i escriure un bloc on posaran: "oh quina llàstima que el Barça no hagi guanyat la lliga" i a continuació posaran un enllaç genèric a FCBarcelona.com, perfecte per tots aquells que han arribat a llegir el seu bloc però són incapaços de trobar la web del Barça.

I aquesta és una estratègia molt bona. El polític sap que la política no interessa a ningú, en canvi el Barça interessa a tothom. Per tant, la millor estratègia perquè els abstencionistes vagin a votar és fer un bloc parlant del Barça, dels Rolling Stones, de l'Arare, o fins i tot, del sexe tàntric. El primer polític que faci una entrada parlant de sexe tàntric es guanya l'atenció mediàtica dels lectors d'aquest bloc (pels informàtics: un simple enllaç).