dilluns, 11 de juny del 2007

Las tesis de Rajoy suenan bien en CiU, que se siente traicionada por Zapatero
Las circunstancias incluso son más favorables que las de 1996, cuando José María Aznar y Jordi Pujol se pidieron ayuda mutua para gobernar en España y Cataluña. Pero entonces, el nacionalismo de CiU distaba años luz de las tesis del líder del PP catalán, Aleix Vidal-Quadras, un «radical españolista» a ojos de Pujol, quien pidió su cabeza como condición para pactar con Aznar. Éste se la dio, pero a cambio de que CiU no emprendiera una reforma del Estatuto. La federación cumplió con su promesa sin que lograra arrancar al PP ese compromiso de inversión en Cataluña que ahora promete Mariano Rajoy.

Duran assegura que si CiU pacta amb el PP el tripartit governarà a Catalunya "per molts anys"

La primera notícia és de l'ABC, que no sé des d'on l'han escrita però no descarto que sigui des de la lluna. M'encanta que l'ABC posa aquesta notícia a la secció "España - Política" enlloc de la secció "Regional - Cataluña". Canta com una almeja que ABC vol sotmetre CiU al pacte amb el PP, però com diu Ramon Tremosa:

El PSC ha teixit un hàbil cordó sanitari contra el PP a Catalunya

Defensant la unitat indivisible d'España no s'han adonat que s'han tancat les portes per radicals. Això sí, si el PP ens cedeix els aeroports, trens, i crear la famosa Agència Tributària Catalana davant de notari, llavors em sembla bé que CiU pacti amb ells. Rajoy, no volem que ens prometis inversions. No volem que prometis que des de la Moncloa ens enviaràs diners per portar l'AVE a França l'any 2050. El que volem és que els diners no surtin de Catalunya per pagar inversions a Madrid.