dilluns, 20 d’agost del 2007

Ultimátum de todos los grupos al PP para desbloquear la renovación del Poder Judicial
La minoría de bloqueo es la que conformarían nueve vocales, y la que permite vetar nombramientos de altos cargos, principalmente los de presidentes de sala y magistrados del Tribunal Supremo y presidentes de Tribunales Superiores de Justicia. Con ella, el PP puede impedir cualquier nombramiento que no sea de su agrado o que no haya sido pactado a cambio de situar a sus propios candidatos.

Los demás grupos son muy escépticos respecto a que el PP acceda a desbloquear la situación, ya que no creen que los populares vayan a renunciar fácilmente a la minoría de bloqueo, pero lo van a intentar.

Aquí tenim la verdadera ànima del PP. Quan manaven no volien fer un nou Estatut, perden les eleccions i segueixen pressionant perquè no es faci amb iniciatives tan absurdes com citar a tots els presidents de les comunitats autònomes a que es declarin en contra l'Estatut. Volien que l'Estatut de Catalunya es votés a tota España. Insistien que era una reforma encoberta de la Constitució. Al final l'Estatut de Catalunya, escrit a Madrid, es va pactar a La Moncloa amb un Mas que va anar-hi d'amagat i en cotxe.

Quan s'ha aprovat en referèndum, volien desacreditar l'aprovació dient que no havia tingut el suport popular, i que als ciutadans l'Estatut ens importava tres pitus, i etc.

Presenten un recurs d'inconstitucionalitat. Porten tres anys a l'oposició, van fer fora a un dels jutges perquè no estava en contra l'Estatut, fa nou mesos que s'hauria d'haver renovat el Alto Tribunal, i al PP no li dóna la gana perquè perdria la capacitat de veto que té ara.

El PP va presentar un recurs d'inconstitucionalitat, i ara no vol renovar el tribunal perquè sap que si no designen ells els jutges, perdran el recurs.

Els catalans (i todos los españoles) ens mereixem una Administració de Justícia millor (i un partit de dretes que no sigui para-feixista)

1 comments:

Anònim ha dit...

"Cada poble té els goverants que es mereix", Winston Churchill

Ramon III