dilluns, 24 de setembre del 2007

ABC.es: nacional - nacional - Otro desaire a la bandera española de las juventudes de ERC en Barcelona
Mientras en algunas sedes de distrito en Barcelona se incumple la ley de banderas, en el Ayuntamiento, en la plaza de San Jaime, la legislación es respetada. La bandera española, junto a la de Barcelona y de Cataluña, ondea sin que nadie hasta ahora se hubiese manifestado en contra. Hasta ayer. La JERC -rama juvenil de ERC- organizó una protesta frente a la casa consistorial, enarbolando pancartas en las que exigían al alcalde socialista Jordi Hereu que izase «sólo la «senyera»».

El que em sap més greu és la poca sensibilitat lingüística del diari ABC.

Escriuen "plaza San Jaime" quan haurien de tenir la sensibilitat d'escriure "plaça Sant Jaume", igual que fan amb "diada castellera" i "senyera". Encara que després escriguin coses tan estranyes com "izase «sólo la «senyera»»", que a més jo cito per demostrar que ningú em supera en sensibilitat lingüística.

Viva la España Plural!!! ("plural" i "la" en català, "viva" i "españa" en castellà).

PD: prescindeixo completament de si la bandera així o aixà perquè jo em preocupo dels problemes reals dels ciutadans i no em perdo en debats identitaris.

1 comments:

kapde ha dit...

Potser amb una mica de cultura podrien reivindicar el mateix nom que els comunistes: "Plaza de la Constitución" (l'original, per cert).

El que em fot més gràcia de la qüestió és que les JERC li diuen a l'Hereu però no s'atreveixen a dir-li a en Montilla i els seus consellers (2 d'ells els màxims dirigents d'ERC).

Salutacions cordials.