dissabte, 20 d’octubre del 2007

"El referèndum del 2014 no es pot fer ni contra ni sense el PSC i CiU" (I)
(El Periódico)--La direcció parla d'un procés lent d'acumulació de forces cap a una massa crítica sobiranista. Els crítics parteixen de la base que els catalans ja estan a punt i que el que falla és ERC.

(Carod)--He dit moltes vegades que una de les funcions d'ERC era anar obrint camí. Però s'ha d'anar amb compte de no anar massa avançats, no sigui que, al girar-nos, darrere no hi hagi ningú. El perfil independentista d'ERC està meridianament clar al
carrer. I s'ha de demostrar que els independentistes som bons per governar avui, sense esperar la plena sobirania. Volem la sobirania perquè la gent visqui millor materialment i espiritualment. La independència és un mitjà, no un fi. Un partit amb aquests objectius necessita dos requisits: majoria social democràtica i hegemonia institucional. I ERC, encara que ja és un partit mitjà, no té ni una cosa ni l'altra. Fer segons quins plantejaments sense disposar de majoria social ni suport civil és una irresponsabilitat.

M'agrada això que la independència és un mitja i no un fi (és a dir, preparem-nos). I també m'agrada que digui necessita majoria social per fer segons quins plantajaments. De totes maneres, el Carod va plantejar fer un referèndum al 2014. És a dir, diu que no es pot plantejar el que ell ha plantejat si entre tots no el votem una mica més.

Una mica és com un diàleg amb ell mateix on els ciutadans reaccionem després que els diaris reaccionin fent enquestes, poc després que els altres polítics també hagin reaccionat a les seves primeres paraules que ell mateix respon quan ha vist totes les reaccions (que és el que acaba de fer).