dilluns, 12 de novembre del 2007

Es más fácil estudiar catalán en Camerún que en Málaga - Lavanguardia.es - Noticias, actualidad, última hora en Cataluña y España
La Escuela Oficial de Idiomas (EOI) de Málaga lleva nueve años solicitando a la Junta de Andalucía que incluya el catalán en su oferta académica, pero la respuesta del Gobierno autónomo es siempre la misma: hay otras prioridades. Los malagueños que quieren aprender catalán, algo que a muchos parece insólito, dicen que es para presentarse a oposiciones, para lograr un trabajo en La Caixa, porque tienen un novio o una novia catalana o simplemente por curiosidad intelectual.

Quan deien que la classe política no admet el bilingüisme i imposa els seus criteris lingüístics als ciutadans, no m'esperava pas que parlessin dels españols. O si, però pensava que eren les meves obsessions identitàries que m'allunyaven de la realitat constitucional del bilingüisme llibertari.

La Escuela Oficial de Idiomas tiene demanda para formar al menos tres grupos de 25 alumnos - un total de 75 estudiantes-, según la subdirectora, Victoria Algarra. No son pocos si se tiene en cuenta que en los cinco cursos de portugués hay matriculados un total de 64 alumnos.

El que faltava. Només calia que comparessin els alumnes de Portuguès amb els de Català. Que no veieu que al final fins i tot els malagueños que volen aprendre Català voldran la independència de Catalunya?

Mireu, només espero que el Gobierno Andalús no sucumbeixi a les imposicions nacionalistes. I a veure si algun jutge posa ordre en aquest diari que aireja situacions minoritàries per tal d'aconseguir els seus objectius polítics.

Per altra banda, ja està bé que els españols sempre ens hagin d'empaitar amb un grapat de jutges. Semblem ciutadans pre-constitucionals. Potser si que els nens necessiten l'assignatura Educació per la Ciutadania. Així creixeran amb les coses clares: Catalán en Cataluña. Español en España.

5 comments:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
mai9 ha dit...

comentari esborrat per irrespectuós.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
mai9 ha dit...

2n comentari esborrat per irrespectuós.

mai9 ha dit...

No esborraria els comentaris si et limitessis a dir "doncs a mi no em sembla bé que a Malaga s'obligui a aprendre Català", però si ataques a nivell personal a qui ho escriu (és a dir, jo) llavors ho esborro. Diga'm sensible si vols. O millor no ho diguis perquè ho esborraré :P