dissabte, 24 de novembre del 2007

La crisi de les infraestructures catalanes sorprèn a Espanya
Sobre la paternitat dels problemes, a l'hora de carregar responsabilitats una majoria relativa dels enquestats en el conjunt d'Espanya s'inclina per culpar-ne l'Executiu català. Així s'afirma en la tercera part de les respostes. Una mica menys de la cinquena part en culpabilitza el Govern, i gairebé tres de cada 10, tots dos.

En aquest aspecte, l'enquesta verifica notables diferències entre els entrevistats a Catalunya i els de la resta d'Espanya: mentre que dos de cada 10 catalans culpen el Palau de la Generalitat i tres de cada 10 carreguen la responsabilitat a la Moncloa, la relació, en diferents proporcions, s'inverteix a la resta de les comunitats, a excepció del País Basc, on la culpabilitat del Govern català resulta gairebé tres punts per sota de la del Govern central. Els enquestats andalusos són els que en més proporció (més de quatre de cada 10) acusen la Generalitat.

I en fons tenen raó, si deixem que ens mani un de fora (com l'andalusa Álvarez) clar que ens van malament les coses. Els andalusos o madrilenys no deixarien mai que els manés un català.