dimarts, 27 de novembre del 2007

On són UGT i CCOO?
Fa quatre anys tots dos dirigents públicament van donar la cara en la campanya contra el desequilibri fiscal de Catalunya, engegada la tardor de l’any 2003. Per què, però, un cop va guanyar el PSOE les eleccions generals de 2004 tots dos van desaparèixer d’aquesta plataforma? Volíem contribuir al debat sobre el nou Estatut tot fent una proposta conjunta, amb les patronals signants d’aquell manifest, per un finançament més just per a Catalunya. Aquests dos sindicats encara no tenen res a dir sobre aquesta qüestió, tan bàsica per a les polítiques socials que tot el dia diuen defensar? Quins interessos defensen realment UGT i CCOO: els dels treballadors catalans o els dels alts funcionaris de l’estat, que continuen monopolitzant tot el poder a l’Espanya autonòmica en ple segle XXI? Per cert, quin és el pes de les subvencions estatals als seus pressupostos?

De Montilla a Salmond
La meva cunyada és dentista a Sant Feliu de Llobregat i la seva auxiliar va i ve cada dia des de Castelldefels. Tot i que només hi ha quinze quilòmetres de distància entre totes dues ciutats, arran del recent col·lapse del servei de rodalia i del caos de mobilitat al Baix Llobregat la meva cunyada s’ha quedat sense auxiliar: ha decidit de plegar.

Quan em trobi algú que no vegi repercussions de l'Estatut als seus problemes diaris li faré llegir aquests paràgrafs. I si el lector és prou visionari per veure que amb l'Estatut no arreglarem aquests problemes li diré que amb la independència sí.

Ah, i queda clar què són els sindicats.