dimarts, 18 de desembre del 2007

El Govern proposa crear un cànon d'1,5 euros per a mòbils i un altre de 3,15 euros per a MP-3 | El Periódico de Catalunya | Economia

Aquest és el titular que té ara la pàgina, el titular que he rebut per RSS és:

El Govern proposa rebaixar un 20% el cànon dels CD i DVD i crear-ne un d'1,5 euros per als mòbils

El titular original és tan pro-socialistes i pro-imbècils-la-resta que m'esgarrifa. Primer diu que el govern vol rebaixar el cànon a CDs i DVDs, i ho diu en tant per cent perquè sembli tan important. I després parla de la minúcia d'un euro i mig pel mòbil.

Sort que han tingut la decència de modificar la notícia perquè sinó els deixaria pitjor del que ho estic fent ara.

Per cert, l'altre dia em vaig comprar una gravadora de DVD que em va costar 28,88€ i ara llegeixo (a la notícia) que el cànon que en vaig pagar eren 6,61€ que és el 22,8%. És a dir, vaig pagar un 22,8% més per la màfia dels drets d'autor. Entengueu que mai de la vida em compri un puto CD o DVD original. Perquè aquí no estan defensant els autors, estan defensant amb advocats un model de negoci caducat basat en un monopoli de l'entreteniment. La SGAE representa a tothom, ho controla tot, i ha de cobrar de tothom.

Per cert, estic tornant a rellegir la notícia i veig que a la taula hi ha una cosa que fins ara no pagava drets d'autor i ara pagarà, ni més ni menys, que 12€, en diu "U Autònoma Emmag." que suposo són els disc durs. I d'aquest fet no en diu res la notícia i, en la meva opinió, és la notícia més important. Ara faig el titular segons el llibre d'estil de SpainNews:

El Govern proposa crear un cànon de 12€ per disc dur