dissabte, 15 de desembre del 2007

Un gran desplegament dels Mossos permet a l'historiador ultra David Irving fer una xerrada a Barcelona
Un gran desplegament dels Mossos d'Esquadra ha permès a l'historiador revisionista David Irving iniciar la xerrada d'aquesta tarda a la llibreria Europa de Barcelona, que han intentat rebentar sense èxit un centenar de manifestants antifeixistes amb el crit de "nazis, no".

Irving, de 69 anys, va ser condemnat el 2006 a tres anys de presó després de qüestionar que Hitler hagués dirigit un pla sistemàtic per exterminar els jueus a Europa, en dues intervencions públiques a Àustria el 1989. Aquesta condemna el va portar a passar diversos mesos en una presó de Viena, des de la qual va insistir en la negació de l'Holocaust jueu.

[...]

Agents dels Mossos han informat el propietari de la llibreria que tenen ordre de gravar tota la intervenció de l'historiador, a qui es podria imputar un delicte d'apologia del racisme si fa declaracions en aquest sentit.

El procediment és el mateix que es va portar a terme el 24 de novembre amb motiu de la conferència de l'exlíder del Ku Klux Klan David Duke a Barcelona. Aquell dia, el mateix Duke va decidir suspendre la seva conferència al ser informat de l'ordre judicial. No obstant, Irving ha accedit a ser gravat.



El centenar aproximat de manifestants antifeixistes que s'han concentrat als carrers del barri de Gràcia han intentat accedir per diversos carrers a la llibreria Europa, però els Mossos han tallat els accessos al carrer de Sèneca, i han evitat que la protesta arribés al lloc de la conferència.

Davant d'aquesta impossibilitat, els manifestants han decidit seguir la protesta pels carrers, fins al moment sense incidents i amb una pancarta amb el lema Fora nazis, vila de Gràcia, vila antifeixista.

I jo, que sé poques coses, he anat a mirar què vol dir feixisme, i internet ha parlat i en el tercer resultat (el que m'interessa) diu:

Actitud autoritària, arbitrària, violenta, etc, amb què hom s'imposa a una persona o a un grup.

I jo em pregunto si el centenar d'antifeixistes que intentaven accedir a la llibreria Europa tenien una actitud autoritària, arbitrària, violenta, etc.

1 comments:

bacus ha dit...

la paraula feixista s'usa per qualsevol cosa, s'haurien d'anomenar anti-nazis i els altres nazis, pq de feixisme ni ha per tots costats començant pels de la dictadura del proletariat.

encara que nazis = nacional socialisme potser tornem allà on hem començat ja que el tiu de la llibreria no crec que sigui socialista i els altres segurament si.