diumenge, 2 de desembre del 2007

Xavier Sala-i-Martin: Localista o cosmopolita
La lógica consecuencia es que los empresarios se preocupan más por buscar el favor político que por ser creativo, innovador y productivo. Se preocupan más por controlar el entorno inmediato que por entender las fuerzas que afectan los mercados mundiales. Y así, los consejos de administración se llenan de personajes políticamente conectados que pueden conseguir favores de las administraciones y no de personas preparadas, con ideas y visión global.

Ah, així doncs ja entenem com el Piqué ha arribat a president de Vueling.

La pregunta realmente importante es: ¿qué tipo de identidad queremos para Catalunya? ¿Localista o cosmopolita?

Sort que posa la pregunta al final de l'article perquè si la posés al principi encara hi hauria algun localista que respondria: "localista!". Posant-la al final, fins i tot els localistes poden cridar: "cosmopolita!"

En Sala-i-Martin és un bon articulista. Es nota que ha estudiat econòmiques.

La frase clau és aquesta:

Los cosmopolitas triunfan porque valen y no les importa la competencia. Los localistas triunfan por sus conexiones y buscan la protección.

A veure localistes, voleu triomfar o voleu protecció? Triomfar, oi? Doncs llavors cridem tots junts amb exclamació al final: "cosmopolites!"

5 comments:

bacus ha dit...

que a de dir ell, no es tirarà pedres sobre el seu propi terrat ja que es un immigrant hispano/latino que viu als USA.

mai9 ha dit...

apa, com et passses...

bacus ha dit...

Doncs jo penso que els 2 adjectius li escauen com un trajo fet a mida.

Per mi:

immigrant: persona que marxa del seu país a viure i treballar a un altre, indistintament si és ric o pobre o és analfabet o té 4 masters, i potser al jubilar-se torna al seu país d'origen.

latino/hispano: pels yankie mig un espanyol i un mexicà són pràcticament el mateix. Pels migs i alguns que manen, Jeff Bush i la república d'espanya. Tenen la mateixa llengua, tenen unes tradicions (vagància) i cultura similar. I per rematar els cognoms són similars els calderons president del madrid CF i de mèxic. Tb ni ha com josè martí que es català però seran minoria. Sala martín i tu i jo som llatins (català, castellà, portuguès, francès, italià, romanès) i hispanos (som espanyols administrativament).

El que passa és que li canvien el sentit a les paraules, els medis pq són uns perücs i no volen dir el que pensen, per immigrant entenen: africà que ve remant amb un tronk, per ser explotat per empresaris del sector serveis i pagesos, cuiden del nostres avis per 4 duros i ens paguen les pensions.

Ja saps que pels yankies hi ha els WASP, els que tenen “dret” a manar segons ells, i els altres i sala-martín no serà mai considerat wasp.

Sala i Martí com en Marquez del Barça és un immigrant amb pasta i és llatí i hispano no sé on veus que m'he passat, en tot cas no serà políticament incorrecte però és la realitat.

Ja comença a ser hora que diguem les coses pel seu nom.

bacus ha dit...

pq quedi clar en sala martín és un emigrant català als USA.

És un estranger allà on viu i per tant quan parla de cosmopolitisme estarà influenciat pel entorn i la situació on viu.

No tindria sentit que digués el contrari.

mai9 ha dit...

vinga home, el Sala-i-Martin no és un immigrant català a USA. Ara no sé què fa amb la seva vida, però abans havia llegit que passava sis mesos a Catalunya i sis a les ameriques.

El Sala-i-Martin no és un immigrant amb pasta. És un que va estudiar economia i altres economistes diuen que el que diu és interessant.

vinga bacus! fora adrenalina! :P