dilluns, 21 de gener del 2008

Col.locar els nacionalismes al seu lloc
De fet, Peces-Barba propugna la modificació de la Constitució per afegir una circumscripció única de 50 diputats on anessin a parar tots els vots que per l'aplicació de la llei d'Hont no s'aprofiten. Les simplificacions són còmodes, però també poden ser perilloses. N'hi ha que s'estimarien més que CiU, ERC o el PNB no existissin o que fossin més marginals.

Segurament Peces-Barba estaria d'acord amb mi quan dic que preferiria que els partits poc españols fossin d'un altre Estat.

Oi que no s'entén que un partit poc español estigui dins d'España? Si en el fons estem tots d'acord!

Peces-Barba mereix tot el respecte, però li hem de reclamar un esforç per acceptar més generosament la pluralitat. Catalunya ha demostrat maduresa, ambició i sentit de responsabilitat i no hauria de ser tractada com si fos una nosa.

Que bonica és la pedagogia dels catalans. Tenim un homenet que ens vol deixar sense representació política a Madrid (quan ja fa 300 anys que no tenim poder polític), i el bon català aixeca la bandera del rigor (estil Montilla) i problema arreglat!!!

Aquest home creu que si li diem al Peces-Barba que la seva opinió (de deixar-nos sense representació política) mereix respecte, però que nosaltres som madurs i responsables, llavors es veurà del tot incapaç d'empetitir-nos. Visca el català assenyat! Visca el català que sap estar al seu lloc i com un bon alumne demana al professor que el deixi anar d'excursió a Madrid.