divendres, 22 de febrer del 2008

La CAJEI anunciarà aquest dissabte la propera retirada de més de 300 símbols feixistes

I un cop els hagin tret seguirà tot igual, però ells se sentiran millor.

6 comments:

Anònim ha dit...

Home..., igual, igual, no.
Hi hauran 300 símbols menys, no?

Ramon III

mai9 ha dit...

A mi em preocupen bastant poc els 300 símbols franquistes que hagin pogut trobar passejant mentre els funcionaris españols segueixen treballant a tota màquina.

I a més, si parlen de les plaquetes del ministerio de la vivienda que els franquistes feien posar als edificis, doncs no em sembla bé que es treguin. Em semblen un tros d'història que no té cap contingut polític.

Si els de la CAJEI volen dedicar-se a la història que ho facin, però que diguin que ho fan, que no ens vinguin amb que fan "anti-feixisme".

Anònim ha dit...

Be, jo també penso que això de la CAJEI és un divertiment intranscendent.
Però ep! has fet dues afirmacions que són la clau del que és avui Catalunya.
En primer lloc: creus que el problema són els funcionaris ejpanyols, però contra qui has adreçat la crítica, en primer terme, a estat contra la CAJEI. (impotència?)
En segon lloc: consideres que els símbols del franquisme (feixisme) no tenen contingut polític? Potser per a tu no, però hi ha molta gent (sobretot els que ho van viure) que no et diran el mateix.
Jo no sé fins on ha d'arribar el revisionisme. Però el que si et sé dir es que hi han empreses alemanyes molt importants, fundades pels nazis, on no hi trobaràs avui ni el més petit vestigi d'aquella època. Per què no han conservat els 'símbols' si no molesten ningú?

De vegades les mentides, a força de ser repetides mil vegades, s'acaben convertint en veritats. Aquest és l'efecte que persegueixen, també, alguns 'símbols' i la seva persistència.

Entre símbols franquistes-feixistes, funcionaris ejpanyols, i la CAJEI, jo m'apunto a criticar els dos (els dos) primers.

Ramon III

mai9 ha dit...

Alguns símbols franquistes si que em sembla que s'han de retirar, però alguns altres no. He citat el de les plaques als edificis com a exemple dels que crec que no s'han de retirar. Si com he llegit hi ha una àguila d'un metre i mig no sé on, si resulta que no sé què, doncs que la retirin. De la mateixa manera que em sembla correcte retirar les estàtues de Franco.

Les estàtues de Franco tenen contingut polític quan els del PP estan en contra de retirar-les.

Perseguir símbols feixestes per la ciutat em sembla inoperant.

Comparar les empreses nazis amb els símbols que queden escampats per la ciutat em sembla un error, perquè una cosa és una empresa i l'altre els símbols ideològics. Recorda que Google accepta "auto-censurar-se" a la Xina.

Però si vols comparar empreses nazis i símbols ideològics, sabies que el mateix Hitler va dissenyar els primers esboços del Wolkswagen Escarbat? Segons la CAJEI ara haurem de córrer tots a netejar la ciutat d'escarabats.

Després, jo no crec que "el problema" siguin els funcionaris españols, en tot cas això ho he dit en un comentari per fer veure que hi ha coses més importants que 300 símbols feixistes.

Per saber quin és "el problema" recomano llegir Ramon Tremosa que ens informa en cada moment. Fa uns anys el dèficit fiscal, després l'aeroport, ara la logística.

Anònim ha dit...

Crec que no estem en desacord, en general.

Quina diferencia hi ha entre una empresa i uns habitatges de protecció oficial? Si no hi contenen símbols feixistes, ja no són de "protecció oficial"??

Més aviat al contrari, si l'empresa vol mantenir la seva memòria viva hi té tot el dret del món.
Però hi han estats (administracions), que no poden mantenir la seva memòria (o parts d'ella) viva. No poden, quan són etapes que no s'atenen als mínims exigibles de respecte als drets humans.

En altres paraules, no podem negar el nostre passat. Tampoc no podem oblidar-lo. Però el que no podem fer és exhibir-lo.
És lleig!!

Respecte de Wolkswagen, precisament em referia a ells (entre altres).
Les empreses han de ser "polides" en aquests aspectes, i els estats (administracions publiques) no??
Probablement Wolkswagen no renega dels seus orígens, però t'asseguro que no n'estan orgullosos i no els exhibeixen.

El que volia dir és que el sarcasme, en aquest país, hi ha vegades que s'adreça "contra" objectius equivocats.

Ramon III

mai9 ha dit...

sí, potser no estem en desacord en general. :)