dissabte, 16 de febrer del 2008

L'homenatge a un alcalde franquista divideix Sant Boi
La junta de portaveus local va estudiar dimecres la petició per tal que el ple ratifiqués el nomenament de Martí, però ICV-EUiA s'hi va negar en rodó. Per a sorpresa dels seus socis, la coalició va criticar públicament ahir la "inadmissible" proposta i va recordar que Martí també va ser tinent d'alcalde durant els anys foscos de la dictadura i que "no va fer mai una revisió crítica de la seva col.laboració amb el règim franquista". Segons la coalició, la iniciativa "és una burla i un insult a la memòria històrica".

Mireu, ara que estem a les portes de la independència de Catalunya (si els d'ICV-EUiA ens ho permeten), crec que ja seria hora d'admetre que algú va fer alguna cosa bona en política mentre Franco no s'havia mort encara.

No, no m'agrada que els eco-socialistes considerin "inadmissible" donar un reconeixement públic a algú si aquest algú no fa una revisió crítica del seu passat que els plagui a ells, guardians de la Memòria Històrica.

Abans havíem de prometre la Constitució i avui haurem de jurar la Memòria Història, concepte històric que ells fan servir per fer política.