divendres, 18 d’abril del 2008

Volia iŀlustrar l'esdevenir de la cap de llista del partit més votat a les passades eleccions estatals a Catalunya.

les eleccions estatals a Catalunya

La foto de l'esquerra és durant la campanya electoral i la de la dreta no és de després però és la que he trobat més ambientada al verd de camuflatge dels militars. La foto és d'aquí, i ara necessitaria un socialista de debò que m'expliqui perquè els socialistes fan costat als rics per fotre fora els llogaters només per 15 dies de retràs del lloguer. L'altre foto és d'aquí amb la Chacón dient que ella és una mujer para todo.

2 comments:

jorb ha dit...

Primer de tot bona tarda..

aques és el meu primer comentari en el teu blog que de tant en tant repaso.

Val a dir que no em desagrada, però hi ha coses que l´ironia em sobrepasa:

que els socialistes vulguin crear una mesura per aconseguir que els morosos sistemàtics recolzats en una justicia patètica i lenta no aconsegueixin viure sense pagar i a més donant pel darrera als amos dels pisos, és una mala noticia?

no creus realment que la demagogia avegades resulta exesiva?

em sembla a mi que encasillem massa les postures de la gent, els socialistes, de la mateixa manera que els convergents, els verdsm els d´erc, i fins i tot els peperos, solen a més de tenir ideologia, tenir sentit comú, encara que la realitat massa vegades ens demostri el contrari.

be... resumiria la parrafada dient que no cal fer demagogia tant sovint, el punt de vista del blog no és exesivament exviaxat, però te certes derives que molts cops no caldrien, només explicant la realitat sense exaltar depen de quins punts de vista, es pot deixar en evidencia igualment a la majoria de protagonistes de les històries...

mai9 ha dit...

gràcies pel comentari jorb. És veritat que a vegades em passo. Tinc una carpeta als bookmarks amb les coses que he escrit que no m'agraden i el motiu. I de tant en tant ho llegeixo per no perdre'm.

Però crec que en això dels 15 dies no m'he equivocat.

Que només en 15 dies de deute puguis fer fora un llogater no és correcte. Ho facin les dretes o les esquerres o el Papa de Roma. Jo visc de lloguer des de fa 6 anys i he deixat de pagar un mes per falta de diners. Però després s'ha arreglat i he seguit pagant tan tranquilament.

Es mereix quedar-se al carrer per 15 dies? Els contractes de lloguer es poden prorrogar -si el llogater ho vol- fins a 5 anys encara que el contracte fos només d'un any. I això es fa, entenc jo, per donar estabilitat al llogater i que el propietari no el faci ballar fent contractes d'un any.

La justícia té un problema de lentitud, i la solució que donen els socialistes és que els propietaris puguin anar més ràpid a portar el llogater al jutjat? 15 dies per portar-lo al jutjat i 3 mesos per tenir sentència? Quin sentit té? CAP.

L'Administració Pública té un problema i fa veure que l'arregla deixant igual l'Administració Pública i permetent que els propietaris del pis puguin anar més ràpid. Això és un mal govern. I és un mal govern dels dolents de veritat perquè fa veure que arregla un problema quan no ho fa i fent veure que ho soluciona està desprotegint el llogater. I a més ho fa un partit que es diu d'esquerres. Que si ho fes un partit de dretes em semblaria igual de malament.

Com he dit abans, que vingui un socialista de debò i m'ho expliqui. Que potser té explicació, però el que he llegit jo és una suma d'errors.

Que et diré una cosa: el problema dels morosos sistemàtics no s'arregla amb una justícia ràpida. Clar que diem "és que si la justícia fos ràpida no hi hauria morosos sistemàtics perquè se'ls acabaria el txollo", però aquest pensament és extern al problema i superficial. I a més, ara pensant, començo a pensar que si la justícia fos tan ràpida com perquè fos una solució als morosos sistemàtics potser fins i tot deixaria de ser justa. Per què? perquè per ser just necessites temps per saber què ha passat.

És com si em diguessis "el problema dels lladres és que tenen mans". Els tallem les mans i fora problema. I a més, ja ho estem dient que als lladres els tallarem les mans, així que si roben ja saben el que els espera.

Au, deixo d'escriure. I això que no he dit què tinc jo pensat (que no és idea meva, sinó vist d'altres) per arreglar els morosos sistemàtics.

De nou, gràcies pel comentari.