Els aliments es van encarir un 28,2% a la zona euro l'any passat, l'augment més elevat en 13 anys
Des d'aquí envio un missatge a tots els constructors que puguin estar llegint aquest escrit, és un anunci: Compro solar amb o sense edifici per cultivar-hi enciams.
A part d'això, necessitaria un economista liberal que m'expliqués perquè podent comprar tomàquets d'arreu del món han pujat de preu, quan fa uns anys ell mateix ens argumentava que els aranzels i el proteccionisme eren els enemics dels ciutadans.
Agost 2005:
"¡No quiero que me toquen ni la cartera ni la bragueta!"
Una vaca europea cobra de la UE siete dólares al día, lo cual impide que los niños africanos tengan un dólar al día. Son subsidios obscenos, como el del algodón, el lino, la banana, o como los aranceles del arroz, del 100% en Corea y Japón.
Clar que l'economista liberal sempre ens pot respondre que encara no hi ha prou globalització...
19 d'Octubre 1999:
Qui Protegeix el Consumidor?
quan la tieta no té cotxe i no pot anar a comprar a la gran superfície, està condemnada a comprar al barri i, dins del barri, la petita botiga sovint gaudeix d’un monopoli local
En Sala-i-Martin em podria explicar si aquella tieta de 1999 ja no comprava a les grans superfícies, com ho faria avui, 9 anys després, quan el petroli val el doble. L'economista sempre em pot dir que el pis de la tieta també ha pujat el doble i, per tant, no ha canviat res!
7 de Febrer 2001:
La Esperanza de Africa
El movimiento que lidera ese señor se opone a la globalización porqué, según dicen, perjudica a los países pobres. Pero a Bové no le interesan para nada los países pobres. Él sólo quiere proteger las rentas de los agricultores franceses a través del chantaje político violento.
Sense tenir simpaties pel Bové, me n'alegro que algú hagi defensat les vaques europees (a mi també m'havia convençut el discurs pro-economia de mercat), però ni "l'economia de mercat", ni els economistes liberals ens ajudaran a pagar la llet ara que ha pujat. I és que tal com diu la notícia, resulta que els preus han pujat perquè a Àfrica s'han posat a menjar, i també perquè el petroli està tan car que enlloc de menjar transportem coses, tomàquets per exemple.
L'entitat bancària assenyala que les causes de l'augment dels preus són la utilització de cultius per a la producció d'agrocombustibles, la reducció de l'oferta a causa de les condicions meteorològiques adverses i la creixent demanda dels països en vies de desenvolupament per l'augment en els nivells de renda.
Senyor Sala i Martin, deixi d'enviar diners en concepte de desenvolupament, i que ens donin aliments a canvi!
0 comments:
Publica un comentari a l'entrada