dimecres, 24 de setembre del 2008

Iberia suspende la ruta Madrid-Gibraltar por ser deficitaria desde su inicio

Això confirma la teoria que vaig sentir de Ramon Tremosa que deia que Iberia prenia decisions polítiques i no empresarials. Deia que Iberia mantenia vols deficitaris a dins d'España gràcies al pont aeri BCN-MAD que és el més rendible del món.

I jo considero provada aquesta idea perquè ara tanquen una ruta. Per la crisi, perquè Iberia s'aparella amb British Airways, i perquè el TGV li pren clients i ja no té els diners del catalans que anem a Madrid per seguir mantenint vols identitaris.

Dos exemples de la política identitària d'Iberia.

I aquí tenim els polítics apretant per mantenir el vol:

El cese de actividades entre la capital de España y el Peñón que ha anunciado Iberia ha sido criticado por Izquierda Unida, que ha condenado la «dejadez» del Gobierno para fomentar entre la población del Campo de Gibraltar el uso de este medio de transporte.

[...]

Esta opinión coincide con la del alcalde de La Línea de la Concepción (Cádiz), Juan Carlos Juárez (PP), quien ha asegurado que es necesario buscar "soluciones imaginativas" para evitar que desaparezca el vuelo de Iberia entre Gibraltar y Madrid.


I El Periódico ens explica que l'únic motiu per fer el vol va ser polític:

Iberia suspèn vols entre Gibraltar i Madrid, després de dos anys en servei
es posés en marxa la ruta el desembre del 2006 en virtut dels Acords de Còrdova, subscrits entre els governs d'Espanya, el Regne Unit i el Penyal.