dimecres, 1 d’octubre del 2008

L'Estatut augmenta un 50% la inversió estatal per habitant

La colonització de Catalunya, o l'intentent de El Periódico per fer veure als catalans: 1) que España és bona, 2) que l'Estatut es compleix.

Però si som una comunitat autònoma, el que hauria de dir és: "L'Estatut augmenta un 50% la inversió catalana per habitant".

Ja em diràs perquè un Estatut ha de dir quant inverteixen els que queden fora l'Estatut.

S'ha de recordar, en aquest sentit, el dèficit històric d'inversions de l'Estat patit per Catalunya, que van denunciar tant els governs de Jordi Pujol com els de l'etapa de Pasqual Maragall. Un dèficit endèmic que únicament es va
corregir davant esdeveniments extraordinaris com els Jocs Olímpics del 1992, que van suposar un fort increment de les inversions estatals a l'àrea de Barcelona.

S'ha de recordar que els catalans no n'hem tingut prou amb denunciar el dèficit històric d'inversions sinó que, a més, quan havíem de fer els Jocs Olímpics vam haver de pagar peatge i acceptar un TGV Madrid-Sevilla.

L'Estatut blinda un volum d'inversió superior al 18% del total --equivalent a la participació catalana en el PIB estatal-- i que, segons l'acord subscrit el 2007 pel Govern central i la Generalitat, es mantindrà durant set anys, fins al 2013.

Així doncs, els españols només es gastaran proporcionalment el mateix que guanyen amb Catalunya fins al 2013. Després tornarem al de sempre: Denunciar i pagar peatges.

No volem inversions estatals, no volem impostos estatals.