dimarts, 25 de novembre del 2008

Campanya contra el Consell de l'Audiovisual de Catalunya
Un miler de persones es van manifestar dissabte davant del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) per denunciar-ho. [ACN: Ciutadans (C's) reuneix més d'un miler de persones davant el CAC per denunciar "la manca de llibertat d'expressió"]. Com que l'adjudicació de freqüències de ràdio no ha satisfet determinats grups empresarials de comunicació, l'escàndol ha estat notable i s'ha engegat la màquina de la protesta i la denúncia contra el suposat règim dictatorial imperant en aquesta part de la península. La campanya arriba per terra (paper), mar (Internet) i aire (ràdio).

Després ens queixarem quan aboleixin les institucions catalanes, però ho faran per recuperar la normalitat. Això ens passa per no fer el que s'espera de nosaltres.

Los mitos del nacionalismo español IV: “Los catalanes imponen el idioma en el etiquetaje”
Textos legales que imponen la obligatoriedad de rotular y/o etiquetar en catalán: 1.

Textos legales que imponen la obligatoriedad de rotular y/o etiquetar en castellano: 151.

"El castellà no s'hauria d'ensenyar a les escoles de Catalunya"
quan critiquen que el català comenci a adquirir predomini en certs àmbits, ho fan perquè això comporta la pèrdua del predomini absolut, en aquests mateixos àmbits, del castellà. Quan critiquen això, tot i que no ho diguin obertament, estan posant de manifest que el que temen els castellanistes no és que el castellà desaparegui de Catalunya, com diuen ells. A ningú amb dos dits de front se li ocorre que el castellà pugui desaparèixer de Catalunya, és una estupidesa pensar-ho. En realitat, el que expressen és el seu temor que el castellà perdi el predomini absolut a Catalunya.