diumenge, 26 de juliol del 2009

José Montilla: "Una cierta tensión es necesaria; el pesimismo daña a Catalunya"
Juliana: ¿También se cumple el principio de ordinalidad de la renta per cápita, previsto en el artículo 206 del Estatut?

Montilla: En el nuevo sistema de financiación, el principio de ordinalidad se cumple. Catalunya decide su aportación a la solidaridad interna española. El nuevo sistema nos sitúa desde el primer año por encima de la media, para llegar a final de periodo con 5,6 puntos por encima de la media española de financiación per cápita.

Juliana: Estar por encima de la media no significa necesariamente que "los mecanismos de nivelación (solidaridad) –cito el Estatut– no alteren en ningún caso la posición de Catalunya en la ordenación de rentas per cápita entre las comunidades, antes de la nivelación". La oposición cree que este es uno de los puntos débiles del acuerdo.

Montilla: No tenemos por qué fijar nuestra posición en referencia de la que tengan otros, sino que tenemos que ver si nos hallamos en la posición que nos toca. Nosotros hemos fijado nuestra aportación y estamos donde nos toca. Los que confunden renta per cápita e ingresos per cápita no se han leído el Estatut.

Que cada lector interpreti, de les paraules del President Montilla, si es manté el principi d'ordinalitat o si s'està per sobre la mitja. O si serà que els de CiU no s'han llegit l'Estatut.

Juliana: En las elecciones europeas, el PSC perdió 200.000 votos, el bajón más acusado del socialismo en toda España. ¿El presidente Zapatero se ha avenido a pactar la financiación por miedo al descrédito en Catalunya?

Montilla: Es verdad que hubo un retroceso en las elecciones europeas, pero el resultado del PSC se mantuvo por encima de la media en ese tipo de elecciones

Així doncs, el PSC ha perdut 200.000 vots, però ell està content perquè estan per sobre la mitja. Ara entenem l'acord de finançament.

5 comments:

Anònim ha dit...

Molt ben vist aquest!!

Salut,

mai9 ha dit...

ja m'ho pensava que t'agradaria :)

mai9 ha dit...

per cert, m'ha sorprès que no digui que tindrem més diners que amb el pacte del Majestic.

mai9 ha dit...

potser serà perquè no en tindrem més?

Anònim ha dit...

Pensa que "ells" no diuen mai mentides.
Sempre se'ls ha de llegir entre línies.
Quan diuen "... el que Catalunya es mereix ...", tot depèn de la consideració que de Catalunya tingui el qui ho diu, però sobretot el qui ho escolta.

Per això són "la Secta".

Empren tècniques de tractament de masses que surten a tots el manuals nazis - marxistes (s'ha de recordar que el partit nazi es deia "nacional socialista" i que marx mai va proclamar rés contra el "nacionalisme"). I s'han criat en el bressol feixista, de l'ejpanya de franco.
El que passa és que no podem creure, ens costa molt acceptar, que puguin ser tan "totalitaris" els uns com els altres.

Respecte del Majestic, ells ja està per sobre del bé i del mal. Si t'hi fixes, ara ja, fins i tot, somriu. El tema del Majestic és cose dels zaragoza, icetes, i companyia.

En aquest país, fins que no tinguem clar qui és l'autèntic enemic, no aixecarem el cap.

Salut,