dilluns, 13 de juliol del 2009

A l'hora de la veritat, els ciutadans no podem saber si 3.000M€ són molts, són pocs, és el que hauria de ser, o és menys del que hauria de ser. Així doncs, per saber si és bo o no, ens hem de guiar per l'acompanyament del plat.

Mirem l'acompanyament:

1 euro del 2006 és molt més d'1 euro el 2012, benvolguda Cambra de Comerç!
Sembla ser que el Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç, ha donat el si a l'acord. Els diaris ens diuen que els 3.600 milions pel 2012 estan dintre de la forquilla d'objectius mínims que va marcar la Cambra de Comerç ara fa un any: entre 3.500 i 3.800 milions d'euros.

Bé, doncs pels desmemoriats, us adjunto la nota de premsa que en el seu dia va emetre la Cambra i on especificava clarament que l'objectiu a aconseguir eren entre 3.500 i 3.800 milions d'euros del 2006.

Aquest seria un primer motiu que el que ens estan presentant és això, una presentació. L'estrany és que no hagin fet servir el Powerpoint.

Quan hem estat més d'un any negociant, i avui resulta que tothom està tant d'acord en que l'acord està tan bé. Alguna cosa falla. I ja ho sé que CiU hi està en contra. I als ciutadans també ens ha arribat a l'oïda que si estan en contra és perquè hi han d'estar en contra sigui l'acord com sigui. Però quan veus que totes les veus institucionals, surten a cantar a favor de l'acord, i que no en falta cap. Alguna cosa falla.

Un segon acompanyament:

TN Vespre - Esquerra dóna el "sí" al finançament
Puigcercós: "Avui és un dia històric, hem aconseguit una cosa molt important, hem assolit un molt bon acord de finançament. [...] Hem plantat cara a l'Estat i hem guanyat"

Que surti Puigcercós amb un cartellet de 3.855M€, que és el que podrien arribar a ser que es quedi a Catalunya l'any 2012. Ens estan venent el d'aquí tres anys.

Al llarg del temps he anat sentint que l'Executiva d'Esquerra estava minada de partidaris de Puigcercós, i recentment ha deixat entrar a partidaris del Carod (ara que Puigcercós ja és el candidat a les pròximes eleccions). En aquesta executiva, 27 han votat a favor, 9 en contra i 4 abstencions. Els que diuen que sí només són un 66%. Trobo que és un número molt baix tenint en compte tota la resta. Potser no ho saben que han plantat cara a l'Estat i han guanyat?

I aquelles trucadetes de Zapatero perquè acceptin l'acord? Necessiten parlar per acceptar un acord escrit? Els haurà venut alguna moto com li va fer a Artur Mas amb l'Estatut?

Tercer acompanyament:

Montilla respon CiU: compleix "escrupolosament" l'Estatut

Quan Montilla posa èmfasi en que es compleix l'Estatut. Alguna cosa falla quan l'acord no és millor que l'Estatut, sinó que ha de quedar ben clar que no està per sota.

I més encara quan resulta que l'Estatut deia fins al 2011, i el que han aprovat es prorroga fins al 2012.

I alguna cosa falla quan desapareix Antoni Castells. Perquè aquest sí que es mereix la meva confiança, i no se la mereixen ni Montilla, ni Puigcercós ni el de la Cambra.

2 comments:

Anònim ha dit...

T'he fet un comentari sobre el senyor castells en un post anterior, abans de llegir aquest.
Bé... ho sento!
El temps posarà tothom en el seu lloc.
Però en castells ha coordinat el seu "possibilisme" amb el "tempo" del psoe. I només ha aconseguit "el millor que es podia aconseguir". L'"acord" és dolent i ell ho sap.
Però no hi pot fer més, per què en el fons ell és "un mandao".

No pot fer política, per què en el moment que aportés idees el titllarien de "liberal". Per tant, se sotmet al criteri del partit.
Manté el seu "status professional", la política la deixa per als altres, i mira de fer la quadratura del cercle (els porta el números).

Salut,

mai9 ha dit...

home, estic d'acord en que ha aconseguit tan com ha pogut, però no crec que sigui un mandao, com a mínim pinta algo. I no crec que pensi que l'acord és dolent.

El temps posarà les coses al seu lloc, i si pot ser, a les pròximes eleccions :)