dilluns, 30 de novembre del 2009

Doble paradoja
El editorial conjunto que el jueves publicaron los diarios catalanes no ha gustado, dentro de Catalunya, a dos tipos de minorías: aquellos que consideran que la autonomía y la Generalitat son lujos innecesarios porque la nación catalana no existe y aquellos que sostienen que la independencia de Catalunya es fruta madura y que no debemos perder más tiempo con estatutos.

Ep mestre, jo no vull perdre més el temps amb l'Estatut. Més ben dit, no vull perdre més el temps pactant coses amb Madrid. I això no vol dir que no m'hagi agradat. Si que m'ha agradat, està ben escrita i el que diu és correctíssim.

La minoría de catalanes independentistas inmediatos no valora que ese editorial tiene la enorme virtud de ensanchar el terreno de juego del catalanismo

Si que valoro aquesta virtut! I la coneixia i valorava abans que la diguessis.

I no només eixample "el terreny de joc del catalanisme". Primer perquè això del catalanisme és un invent estrany per gent que no té Estat. Quan dius "madridisme" tothom sap que vol dir "a favor del Real Madrid", el club de futbol. En canvi "catalanisme" és gent a favor de Catalunya? Gent que viu a Catalunya i està a favor de Catalunya? Sembla que necessitem un concepte per separar els catalans que viuen a Catalunya però no estan a favor de Catalunya.

I dos, valoro aquesta editorial perquè té la virtut de fer normal una cosa poc normal a Catalunya: dir que no a Madrid, l'aparell de el Estado Español.