dilluns, 10 d’octubre del 2011

La hora de los castellanohablantes
Mientras el catalanismo recalentaba sus emociones encerrado en TV3, el acatalanismo calentaba las suyas a la luz de Tele 5 y Antena 3. La agonía del PSC, que actuaba de airbag, deja ambas almas catalanas en áspero contacto. El choque parece inevitable. No sólo porque cierto españolismo lleva décadas buscando la manera de que el choque se produzca, sino porque el catalanismo persiste en no darse por enterado de la doble alma catalana.

Així que la 'doble ànima catalana' consisteix en una 'catalana' i l'altre 'acatalana'. Quina teoria més tonta.

¿No ha llegado el momento de replantear las bases románticas, herderianas, del catalanismo para incorporar a los sectores castellanohablantes al consenso transversal? Para ello, el catalanismo debería dar a entender que la defensa a ultranza de la lengua catalana no puede implicar de ninguna manera el menoscabo de la castellana. El catalanismo no puede dirigirse a los castellanohablantes de Catalunya como si fueran miembros del Supremo o del Constitucional. Lo ha estado haciendo en estos últimos meses. Olvida el catalanismo que el castellano es lengua propia de muchísimos catalanes. Y que es un valor cultural de primer orden. Olvida que es la lengua que más se expande en la sociedad global (con el inglés, el árabe y el chino) y que, por lo tanto, seguirá ofreciendo a las industrias culturales catalanas grandes oportunidades.

Aquest paràgraf diu tantes tontaries que necessitaré una estona per escriure-les.

  • fins ara no s'ha deixat els 'sectors castellanohablantes' fora de cap consens, és més, l'ex-president Montilla és d'aquest sector. El que si que està fora del consens és el PP, i és així perquè és espanyolista i anticatalà, quan torni a parlar català en la intimitat podrà tornar a sucar el melindro.

  • no hi ha cap 'menoscabo de la lengua española'. Senzillament la nostra llengua és la catalana.

  • el 'catalanisme' no es dirigeix als 'castellanohablantes' com si fossin del Supremo o del Constitucional. Per què aquestes ganes de fer dubtar els catalans del nostre comportament quan és l'España política la que ens maltracta repetidament?

  • Que pesats que són els españols explicant-nos que la seva llengua és 'un valor cultural de primer orden'.


Per un costat denigra els catalans i per l'altre alaba els castellans. Quina merda, Antoni Puigverd, quina merda.