dimarts, 18 de juny del 2013

Un regidor de Torredembarra podria anar a presó per publicar al seu blog un acudit sobre les balances fiscals
el juliol de 2008, Suñé va publicar un article breu sobre les balances fiscals entre Catalunya i l’Estat espanyol, on es podia llegir: “Malgrat les balances fiscals fetes públiques aquests dies (...) les veus anticatalanes continuen titllant-nos d’insolidaris”. A la mateixa entrada, Suñé hi va col·locar una imatge-acudit que feia mesos que rondava per la xarxa que deia: “SOS Extremadura needs you! Un 8,7% del PIB català no és suficient! Apadrina un nen extremeny per 1.000 al mes”. Suñé, però, no n’era pas l’autor.

[...]

El 10 d’octubre de 2008, l’aleshores president extremeny Guillermo Fernández Vara va signar l’autorització perquè el gabinet jurídic de la Junta d'Extremadura exercís l’acció penal mitjançant la interposició d’una querella. Aquesta es basa en l’article 543 del Codi Penal, que castiga les “ofenses o ultratges de paraula, per escrit o de fet a Espanya, a les seves comunitats autònomes o als seus símbols o emblemes”.

[...]

La data del judici encara no se sap, però Lluís Suñé ja ha denunciat a través dels mitjans de comunicació que el procés judicial que està patint és “injust i desproporcionat”, i que és una “persecució política repressiva”.
Increïble. La típica actitud española d'ofendre's. Els motius per no compartir res amb ells són evidents.