dimecres, 20 de juny del 2007

El Gobierno valenciano mantiene el recurso contra el Estatuto andaluz, que apoyó Rajoy
Por otra parte, el defensor del pueblo, Enrique Múgica, anunció ayer que no presentará recurso de inconstitucionalidad contra el Estatuto andaluz "aunque las cuestiones suscitadas por esa norma pudieran ser similares a las que motivaron el recurso sobre el Estatuto catalán". Múgica argumentó su decisión en que, a pesar de que el recurso contra el Estatuto catalán "afecta sólo a los preceptos sometidos a sentencia, sin duda se proyectará a las demás normas básicas, si se produjera identidad o similitud textual entre ellas".

El Gobierno catalán, a través del consejero de Economía, Antoni Castells, calificó ayer de "penosa" la actitud del Defensor del Pueblo al entender que "muchos parecen más preocupados por Cataluña que por el resto de autonomías".

Aquí hi ha dues coses. La primera és que Espanya és un estat federal (imperfecte), els agradi als nacionalistes madrilenys o no. Si no, no es barallaria el PP valencià amb el PP andalús.

Encara que Zapatero s'acovardís en últim moment, ha creat un monstruito substituint tots els estatuts quan només ho demanàvem els catalans.

I dos: l'actitud del defensor del poble español de denunciar als catalans i no denunciar als andalusos pel mateix crim, generarà més desafecció a España per part dels catalans (o això espero, vaja).

Enrique Múgica és del PSOE, Antoni Castells és del PSC, quan crearan el PSC a Madrid? Com defensaran Montilla i Castells a Catalunya si a Madrid han de votar el que els diuen?

Si Catalunya no es pot moure perquè no té finançament, com s'ha de moure el govern de Catalunya si no es pot moure al Congreso?

2 comments:

Anònim ha dit...

http://www.racocatala.cat/articles/14393

Millor aquesta font que la d'un diari pañol !

mai9 ha dit...

gràcies per l'enllaç. Sí que hauria pogut fer-la servir enlloc de El País, però no diu res del Castells dient que és "penós" eh!

Ara que hi penso, com és que El País (diari español) parla de Castells i Racó Català no?