dijous, 30 d’agost del 2007

10 consells per millorar el teu bloc
3. Escriu de manera senzilla i directa

Ara observem com la mateixa llista de coses no està escrita de manera senzilla i directa, i tampoc va al gra.

D'aquesta manera aconseguirem dos objectius. El primer, és anar al gra. D'aquesta manera aconseguirem facilitar la lectura i que l'usuari sàpiga ràpidament de què parlem.

(després de llegir el paràgraf) No sé pas què ha dit, deia algo d'anar al gra, però hi havia tot de paraules de més que no sé pas què deien.

4. Il·lustra els teus posts
Una imatge il·lustrativa sobre el tema del que parlem pot atraure més l'atenció del visitant que un títol.

Això sempre ho he trobat curiós. I, per la meva experiència, s'acostuma a trobar per aquestes terres (no dic país que s'enfaden els constitucionalistes).

És gent que quan escriu de cadires, posa una foto d'una cadira. Si parla de telèfons posa una foto d'un telefon. I jo, no hi trobo cap sentit.

Què aporta una foto d'un telefon quan parles de telèfons si és una foto qualsevol? Això em recorda aquells altres blocs que quan parlen del Barça posen un enllaç a FCBarcelona.com (ja ho havia comentat, però ho trobo insuperable).


1. Escull un tema.
Tot i que es poden combinar diferents temàtiques, tractar sobre un tema concret fidelitza els nostres usuaris i fa el nostre bloc més interessant.

Aquest primer és el que més em desconcerta. És com si escriure un bloc fos un treball per l'escola. Abans d'escriure hem de triar tema? I posar-hi una foto? I afegir una secció on parli de mi? I haurem d'estar atents als comentaris?

El meu consell, si algú de CiU vol començar un bloc: que l'obri i expliqui quines sensacions té llegint aquests consells ortopèdics exemple del que diuen que no s'ha de fer.

[editat] Ei! n'he trobat una altra! I aquest és el més divertit. Tenen un enllaç amb més recomanacions i una d'elles és que sigui fàcil subscriure's. I, senyores i senyors, ells posen la subscripció al final de tot de la pàgina, a sota de tot que no es veu gens. I a més el Firefox no detecta cap RSS i per tant no surt la icona taronja al costat de la direcció. Insuperable.