dimecres, 29 d’agost del 2007

"Lo que me faltaba, una mora catalanista"
El passat 16 d'agost, Saïda Saddouki havia d'incorporar-se a la Unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil del carrer Manuel Azaña. En arribar a la porta de l'Institut Armat es trobà un agent de la Guàrdia Civil i es dirigí a aquest en català. Segons la denunciant, l'agent la va retenir i es negava a retornar-li la documentació mentre li enflocava: "Hablamé en cristiano porqué estás en España", "a mí no me hables en ese idioma", "hasta que no me hables en cristiano de aquí no vas a pasar", "como hablas raro y no te entiendo no te puedo dejar pasar".

Pregunta: condemnaran PP i C's aquesta actuació policial? Jo imagino que no perquè és una situació de bilingüisme, clarament reconeguda en la Constitució.

El bilingüisme és que tu vas a un bar, demanes un tallat, el cambrer diu "como?" i tu dius "un cortado". Veieu com hem fet servir dues llengües oi? Doncs això és bilingüisme.

La igualtat entre todos los españoles vol dir que si els catalans volem parlar en català, els altres també han de voler-ho. I si no vol, llavors no es parla perquè seria "imposición lingüística" i un cas típic de "no hay libertad".