dilluns, 20 d’agost del 2007

Montilla recorda que Catalunya finança les autovies gratuïtes
En una entrevista publicada per diversos diaris andalusos, Montilla va recordar que Catalunya és la comunitat que més aporta al PIB estatal, i per això la Generalitat no s'ha de "lamentar", sinó exigir al Govern central que "faci les inversions previstes". Una exigència que el president va sentenciar de forma gràfica. "Els catalans hem ajudat a costejar les autovies gratuïtes per tot Espanya i nosaltres continuem pagant peatge per anar de Barcelona a Girona. Aquesta situació no s'entén", va asseverar.

Respecte del caos d'aquest estiu, Montilla va insistir a atribuir tota la responsabilitat al "dèficit històric que s'arrossega des de les últimes dues dècades" i va voler marcar el camí a José Luis Rodríguez Zapatero per encarrilar la situació. "El Govern central ho té fàcil, només ha de complir el que preveu l'Estatut", va dir.

Em fa gràcia que ho hagi dit en una entrevista a diaris andalusos, potser ajudarà a que ens entenguin? (no saber-nos explicar és segons alguns el motiu que España ens putegi constantment)

Ara, si després de dues dècades esperant que España inverteixi a Catalunya, la solució és que Madrid compleixi amb l'Estatut (quan no ho ha fet fins ara), ja ens podem preparar.

No pot ser que el futur de Catalunya depengui que els de Madrid vulguin complir l'Estatut.

No pot ser que les inversions españoles a Catalunya depenguin de la pressió constant dels polítics catalans.

No pot ser estar-se dos anys barallant-nos amb España per tenir un nou Estatut i que ara, els catalans, haguem d'esperar que el Gobierno Central vulgui complir l'Estatut.

Per cert, està molt bé que Montilla digui "nosaltres paguem les vostres autovies". A un costat estem nosaltres i a l'altre vosaltres.