dilluns, 20 d’agost del 2007

Un empresario alemán propone cobrar 800 euros sin trabajar
Desde hace años, Werner llena las salas de conferencias con su propuesta radical de introducir un sueldo mínimo no vinculado al trabajo retribuido.

[...]

Pero, '¿no tendríamos un par de millones más de desempleados si todos percibimos dinero sin trabajar?', le preguntan en las conferencias. 'Si todo el mundo recibiera una renta mínima, no habría parados. ¿Deja hoy alguien de trabajar a partir de un sueldo mensual de 700 u 800 euros? No. Porque queremos permitirnos más cosas que las estrictamente básicas o necesarias', añade.

Mentre els xinesos no paren de treballar, i els americans intenten guanyar diners donant hipoteques amb tipus alts a gent que difícilment podrà tornar els diners, els europeus ens delim per un sou mensual gratis, com als anuncis de Nescafè, però sense sorteig i per dret constitucional.

Si aquest alemany ho aconsegueix, seré un alemany resident a Barcelona. I finalment m'estimaré una Constitució, l'alemanya.

Sobretot no caigueu en la temptació d'escoltar les explicacions econòmiques de perquè, per exemple, no hi hauria inflació. Tothom tindria 800€ més, i tot valdria igual.

Jo, si em donen 800€ per viure, no treballaria gens. Caminaria per la platja, faria excursions per la muntanya, llegiria el diari a la biblioteca pública, faria ioga, jugaria al domino amb els veïns, i faria molts llibres de títol "a peu per no sé on".

Tal com diu ell mateix en l'última frase citada, aquesta teoria s'aguanta en això de la teoria econòmica de "la voluntat infinita". Que deu anar molt bé en economia, però no va gaire bé per descriure persones individuals.

Aquest home ha vist tants anuncis a la tele que al final s'ho ha cregut que seguirem treballant per comprar-nos un Audi. Jo no penso treballar per un Audi si puc estar a la platja amb una noia que em prefereixi a mi que a un Audi.