dimarts, 4 de setembre del 2007

Dangers of a Turbocharged Economy
Around 140 million people are employed in the United States. They are engaged in work like governing, manufacturing, health care providing, retailing and researching (as well as suing).

This gigantic army of laborers, argues Robert B. Reich, has morphed into a nation of consumers and investors, rather than citizens.

Interessant article on explica que els ciutadans americans han deixat de ser treballadors per ser inversors o consumidors.

(resum benintencionat) Amb els anys el mercat s'ha ampliat en productes i han baixat els preus. Llavors els consumidors han tingut més poder i els accionistes han pressionat per seguir guanyant més diners. Els CEOs cobren moltíssim per ajustar els salaris i pressionar políticament a Washington. Posa un exemple, la meitat dels "senior officials" del govern de Clinton es van convertir en agents coorporatius per fer lobby.

I l'autor de llibre diu que això no es pot regenerar des de dins.

I ara, un notícia totalment a l'atzar del diari El Periódico:

Ikea Ibérica inverteix 17 milions aquest any a reduir preus, que acumulen una rebaixa del 30%
Un exemple que il·lustra aquesta rebaixa de preus és el cas del sofà Klippan que baixa el seu preu de 169 euros en el catàleg del 2007 a 149 euros en el del 2008.

I ara, la versió amb humor per no decebre ningú:

Chinese Factory Worker Can't Believe The Shit He Makes For Americans
Chen Hsien, an employee of Fenghua Ningbo Plastic Works Ltd., a plastics factory that manufactures lightweight household items for Western markets, expressed his disbelief Monday over the "sheer amount of shit Americans will buy."