divendres, 26 d’octubre del 2007

Microsoft EU Decision Protects OSS Projects From Suits
An article in Australia's IT News mentions that under its antitrust agreement with the European Union, 'Microsoft will publish an irrevocable pledge not to assert any patents it may have over the interoperability information against non-commercial open source software development projects.' Essentially, in addition to getting them to comply with the anti-trust decision, the EU has forced Microsoft to back off of its saber-rattling when it comes to EU open source projects. That protection in no way extends to US projects, of course.

I ara vegem l'opinió del nostre economista més mediàtic:

7 d'Abril 2000:
Bill Gates i el Regne del Consumidor
La pregunta important és què passarà a partir d’ara. I aquí és quan el remei pot ser pitjor que la malaltia. Per una banda, el jutge podria obligar Microsoft a vendre el seus "codis secrets". El preu de mercat d’aquests codis rondaria els 30 bilions de ptes., quantitat que cap empresa del món no podria pagar. S’hauria, doncs, d’obligar a vendre a un preu inferior al de mercat. Això seria una violació dels drets de propietat intel lectual de Microsoft amb conseqüències devastadores: si les empreses que fan I+D passessin a creure que, en qualsevol moment, el fiscal pot decidir de prendre’ls els drets de propietat intel·lectual, immediatament deixaran de fer I+D i el progrés tecnològic a tots els camps (no només l’informàtic) s’aturarà.

Creieu que la protecció europea incentivarà la tecnologia perquè Microsoft no els podrà perseguir, o creieu que s'enfonsarà perquè tothom veurà que a Europa no es protegeix la propietat intelectual?

Pagaran els usuaris americans la taxa Microsoft perquè Microsoft té mil advocats que poden provar que Linux envaeix la seva propietat intelectual? Causarà això un superprogrés tecnològic que farà que jo mateix reti honor al encara més rellevant economista Xavier Sala i Martín?

Microsoft potencia las ventas de Linux.
El ejecutivo Justin Steinman, de Novell, está seguro que la cooperación con Microsoft es la causa del fuerte incremento que han experimentado las ventas de software de la compañía.

[...]

“Prefiero no comentar si Microsoft ha recibido mayores ingresos que los que habríamos tenido sin la cooperación con Novell. Sin embargo, el acuerdo entre ambas compañías ha significado, en general, un gran avance" declaró Peter Rodriguez, director de licencias en Microsoft

Mentre la justícia europea feia la seva feina, Microsoft pactava amb els venedors de Linux per cobrar la taxa Microsoft en cada producte Linux.

Ballmer afirma que Red Hat tendrá que pagarles por su propiedad intelectual