diumenge, 13 de gener del 2008

Zapatero desbloqueja el túnel per recuperar el crèdit a Catalunya
Força l'adjudicació del tram de l'AVE divendres vinent en una "reunió extraordinària" d'Adif

Voleu dir que recuperarà cap credibilitat forçant un túnel per motius polítics que per motius polítics havia ajornat?

Al final, la pressió catalana ha tingut efecte. Després de 48 hores d'evasives i ambigüitats, José Luis Rodríguez Zapatero va cedir ahir a les demandes de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat al desbloquejar l'adjudicació del túnel de l'AVE entre Sants i la Sagrera, que s'aprovarà divendres vinent. El president va
desautoritzar així la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, encastellada en la seva negativa a autoritzar l'obra, i la va forçar a convocar una "reunió extraordinària" del consell d'administració d'Adif que liciti la galeria de l'AVE en una setmana. Després del fiasco de la negociació amb el Govern per al traspàs de Rodalies, Zapatero pretén rebaixar la tensió i recuperar el seu crèdit a Catalunya, on tant es juga en les eleccions generals del 9 de març.

El que em sap greu és llegir El Periódico intentant vendre'ns la moto de les bondats del túnel, les bondats dels socialistes españols i les bondats dels socialistes catalans i del mateix Periódico que han aconseguit que s'adjudiqui un túnel per sota la Sagrada Família que jo (i el 63% de tothom) preferiria que no és fes.

L'oposició intensifica la guerra contra el traçat
Enrocats en la seva oposició frontal al traçat actual de l'AVE, però sense consensuar una alternativa única, els tres grups municipals de l'oposició van reaccionar ahir amb virulència i en clau electoral a la decisió del Govern central d'adjudicar les obres.

I segons El Periódico, els partits de l'oposició "intensifiquen la guerra", estan "enrocats", tenen una "oposició frontal" sense "alternativa única" i reaccionen "amb virulència i en clau electoral".

Per favor, quina manera de manipular la realitat sense dir cap mentida.

Només llegint aquestes dues notícies, com les tracten els socialistes de El Periódico i com fan les coses els socialistes ja tinc prou motius per espantar-me d'un túnel on el que menys importa és el túnel i el que més importa són les eleccions que ha de guanyar Zapatero sigui com sigui.

El Periódico i el PSOE faran el que sigui per guanyar les eleccions. El túnel es pot arreglar d'aquí cinc anys, les eleccions s'han de guanyar el dia 9 de Març. Peti qui peti i per sobre de tothom. I com heu llegit, Zapatero ha passat per sobre la Ministra de Fomento i ha fet licitar les obres d'aquí una setmana en una reunió extraordinària. I ho ha fet perquè El Periódico va fer una portada fa uns dies.