dimecres, 2 d’abril del 2008

Això és la petita valoració mensual. Començaré per dir què no vull fer en aquest bloc.

No vull predir el futur. Ho acabo de fer. Disculpes. No vull imaginar coses. No buscar suspicàcies (allò ho hauria d'haver posat al bloc personal). I em sap greu haver-li dit cadàver al Fraga.

I l'altra cosa destacable és que he vist que una agència de relacions públiques canadenca ha connectat el seu robot a aquest bloc. Com a mínim des de fa un mes. No sé res més perquè les estadístiques de feedburner són així d'esqüetes. Aquí hi ha fotos de les gràfiques que fan amb el que recullen. Aquí n'hi ha un del Radian6 que explica el producte. Aquí una entrevista amb el CEO. I un comentari extern.

No puc més que pensar que són els socialistes els que paguen per aquestes coses. Primer perquè són els que més s'han avocat a les coses aquestes del "social media". Després perquè tinc la impressió que el "si tu vas ellos vuelven" és un màrqueting molt fet a mida del que tenim al cap les persones (i per això serveix el Radian6) quan les campanyes dels altres partits reflecteixen més què hi ha dins del partit que fora. No vol dir que Radian6 els hagi ajudat a pensar l'eslògan, però vol dir que hi posen atenció. Evidentment els del PP no poden ser perquè estan a la parra com demostra l'eslògan "amb el cap i amb el cor". I també perquè ells són massa bons com per escoltar què diu la gent, i menys si és un català. CiU tampoc pot ser perquè és un partit tan casolà que quan volen saber què pensen, es truquen. A ERC tampoc ho farien perquè per pagar per aquesta informació es necessita una estratègia electoral, i em sembla que d'això no en gasten allà. I els d'ICV són massa petits i massa bones persones per fer aquestes coses.

Així doncs, vull acabar amb un sentit Visca la Catalunya Optimista!

[editat 7 d'Abril] M'he deixat dues coses per comentar.

La primera és el disgust amb VilaWeb en aquesta notícia. Disgust perquè no van citar aquest bloc i van fer entendre que la font era el bloc de Xavi Caballé. Disgust també perquè el Xavi no va citar aquest bloc tampoc, però disgustat bàsicament amb VilaWeb perquè quan ells van publicar la notícia, el Xavi ja havia dit en un comentari que no ho havia descobert ell, i malgrat això VilaWeb tira milles. Després de molts emails ells han escrit al seu bloc de correccions i han enllaçat des de la notícia al bloc de correccions. I des del bloc de correccions s'enllaça a aquest bloc, des d'on han vingut 3 visites. Quantes visites hauria tingut si haguessin escrit bé la noticia? I si no haguessin trigat tres dies en corregir-la? I si la correcció volgués dir corregir la notícia i no posar una nota al final dient que estan corregint?

L'altre cosa que volia comentar és que vaig trobar a La Tafanera que ara a La Vanguardia et podien enllaçar. Com que el Blogger no sap fer pings el que faig és fer-ho manualment de tant en tant després d'escriure. La primera notícia on surto enllaçat és aquesta. Com que les entrades no tenen títol els enllaços són una mica estranys, però ves, què hi farem.