dimarts, 12 de juny del 2007

"La independencia de Catalunya será posible de aquí una generación"
El independentismo ya no es la enfermedad juvenil del nacionalismo. En una generación, la mayoría de nacionalistas catalanes serán independentistas. La cuestión será si crecerá el número de personas nacionalistas. El independentismo no empieza ni acaba en ERC. En CiU, la mayoría de menores de 40 años se declara independentista. Una parte de los votantes socialistas tampoco se muestran desfavorables a esta opción. Y hay partidos más radicales que están creciendo, como el CUP (Candidatura d'Unitat Popular). En diez años, el independentismo estará en la agenda política de Catalunya.

Oh, notícia tremenda, tremenda. Ràpid, que algú canviï l'Artur Mas i posi a algú menor de 40 anys!

Recordem com Duran i Lleida recordava als joves del seu partit que ell quan sortia d'Espanya deia que era espanyol (i als joves se'ls va posar la pell de gallina). Estava buscant la notícia de el líder de JNC dient que ell era independentista, però no l'he trobat.

Més coses. L'article aquell segueix dient que com més negativa sigui la reacció d'España al que digui o faci Catalunya, més independentistes hi haurà, i que el que fa que la reacció española sigui negativa és el desconeixament a España de la realitat de Catalunya.

aparte de los sectores juveniles, también surgen otros independentistas ligados a la economía. Se dan cuenta de que el federalismo es imposible y que hay circunstancia desfavorables, como el déficit de inversiones españolas en Catalunya, los problemas de infraestructuras, el tema del aeropuerto de El Prat… Todo esto hace que mucha gente vea la luz y que emerja otro independentismo que no es el de siempre.

A la pregunta de més amunt de "creixaran les persones nacionalistes?" La resposta és que creixaran a través del puteig constant d'Espanya i fins i tot els de IESE demanen "una nova etapa a l'aeroport" (sempre tan fins ells), i no creixaran a base de fer el préssec.

I per acabar una foto del CAS'07, una d'aquestes activitats lúdiques independentistes.

IMG_8027