dimecres, 25 d’octubre del 2006

Entrevistes Sala-i-Martin a La Vanguardia, Josep Pique

Aquí tenim l'entrevista de Sala i Martín a Josep Piqué. A mi de totes les que ha fet és la que trobo més interessant. El Piqué està acorralat tota l'estona, corregint-se a ell mateix i marejant la perdiu sense respondre.

Temes dels que parla: en Xavier li diu que Thomas Jefferson era liberal (al PP diuen que en són) i li explica els motius ecònomics per defensar la independència. La resposta de Piqué és "yo me siento muy solidario". Li torna a preguntar i respon "estamos en un proceso de globalización". El Xavier li diu que a la globalització s'estan creant estats més petits, i llavors en Piqué diu que "España es una magnífica plataforma". En Xavier tanca la pregunta comentant que el que diu és que hem d'estar a España per orgull.

També diu Piqué que ser nacionalista i liberal és dificil intel·lectualment, per després corregir-se i dir que li costa d'entendre, per després tornar-se a corregir i dir que a la pràctica és dificil, i a la 4a intervenció del Xavier concloure que la gent d'esquerres no són liberals, llavors en Xavier respon que no és una gran conclusió intel·lectual. I menys després de dir que ets doctor en economia.

A la segona part de l'entrevista, Piqué nega que es persegueixi el castellà a Catalunya. Nega que l'estatut hagi estat tutelat per ETA. Dues coses que el PP va dir fa un temps.

En Piqué també diu que li preocupa la falta d'independència del poder judicial, per després, quan se li pregunta per l'àcid bòric dir que la justícia ha de fer la seva feina, per després dir que ell no ha dit que el poder judicial no sigui independent.

En fi, un retrat bastant lamentable del PP.