dilluns, 9 d’abril del 2007

Montilla medita el seu pla B per al cas en què el TC tombi l'Estatut
Aquest compromís es concretaria en tres línies d'actuació paral.leles. Si les columnes de l'Estatut són la definició nacional de Catalunya, el finançament i les noves competències, aquestes actuacions serien les següents.
Primera, proposar una reforma de la Constitució per incloure a la Carta Magna el reconeixement de la realitat nacional catalana. Segona, negociar amb el Govern central un finançament com el derivat de l'Estatut. I tercera, demanar a l'Executiu la modificació de les lleis necessàries per aconseguir el traspàs de les competències previstes a la Carta catalana.
Al president de la Generalitat no se li amaguen els obstacles i dificultats d'aquestes vies alternatives. Ni tampoc que, per avançar en aquesta línia, hauria de fer valer amb contundència la força dels 21 diputats socialistes catalans al Congrés. I això suposaria, molt probablement, l'inici d'una etapa inèdita en les relacions entre el PSC i el PSOE.

Veus, és per això que l'estratègia d'ERC de pactar amb PSC em sembla millor. L'alternativa que dóna Artur Mas és simplement anar seguin "fent país" a base de cedir com uns bons nens a Madrid. A veure si el pack Montilla+Carod dóna resultats contundents.

Vull recordar que l'estratègia de Carod és fer el mateix que Pujol va fer amb les dretes, que era algo així com aglutinar-les.

3 comments:

Anònim ha dit...

Esperar que un Montilla planti cara als seus jefes de Madrid es d'una inocencia suprema. Algu veu a Montilla, Iceta i Zaragoza lluitant per Catalunya contra el PSOE madrileny que es on tots ells esperen fer carrera?

mai9 ha dit...

Home, això de la innocència sempre és discutible, és més, segurament no es pot parlar gens ni mica de si una frase és innocent o realista. Perquè segurament en Rovi diu que jo sóc innocent i ell és realista. Però recorda que Montilla, estan a Madrid, amb el PSOE madrileny i tota la pesca va aprovar el .cat. I ara no t'ho dic perquè Montilla sigui el gran defensor de Catalunya, però ara és el president i a les pròximes eleccions el jutjarem pel que ha fet aquest temps.

I no veig per enlloc que 'tots ells' vulguin fer carrera a Madrid, i penso que ho dius fruit del típic complexe d'inferioritat català. Allà tu i la teva psique. :P

trena ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.